Közélet

Az LMP feljelentette az MVM-et

Az LMP feljelentette az MVM-et

2012. március 1., csütörtök
Az LMP feljelentette az MVM-et

Az LMP feljelentette a Magyar Villamos Műveket (MVM) közérdekű adattal való visszaélés elkövetése, annak kísérlete, illetve az arra való felbujtás gyanúja miatt - derül ki az ellenzéki párt csütörtöki közleményéből.

Jávor Benedek

frakcióvezető és

Schiffer András

országgyűlési képviselő a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) írt feljelentése szerint az MVM és cégcsoportja jogerős bírósági ítéletek ellenére sem hajlandó változtatni azon a gyakorlatán, hogy nem tekinti magát közérdekű adatok kiadására kötelezett szervnek. Emiatt minden egyes adatigényléskor a bírósághoz kell fordulni, amelynek újra és újra meg kell állapítania, hogy az MVM közfeladatot ellátó szerv, az általa kezelt adatok pedig közérdekűek. A feljelentést benyújtók szerint a bűncselekmény abban valósul meg, hogy az MVM cégcsoport tagjai a mindenkire kötelező következetes bírósági joggyakorlatot figyelmen kívül hagyva rendre rosszhiszeműen hamis jogértelmezéssel próbálják a közérdekű adatok megismerését megakadályozni. Az LMP továbbra is kitart amellett, hogy az állampolgároknak joguk van tisztán látni a közpénzek sorsát érintő ügyekben - zárul a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.