Közélet

Áprilistól ismét non-stop lesz a nagybani + FOTÓK

Áprilistól ismét non-stop lesz a nagybani + FOTÓK

2012. március 13., kedd
Áprilistól ismét non-stop lesz a nagybani + FOTÓK

Sikeres évet tudhat maga mögött a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. Idén a Temesvárral közös uniós pályázat lebonyolítása lesz a legnagyobb projektjük, ami jelentős pluszterheket ró a piacra.

A kiskundorozsmai Vásártéren 1993 óta működő

Dorozsmai Nagybani Piac

eredményesen zárta a tavalyi esztendőt.

Pap Róbert

ügyvezető portálunknak elmondta, igaz még a részletes eredmény kimutatásuk nem készült el 2011-ről, de a számok is azt fogják mutatni, hogy jól gazdálkodtak. „A városnak 70 millió forintos osztalékigénye van idén, ami a kisebbségi tulajdonosok osztalékával együtt több mint 80 millióra rúg, vagyis nem nagyon tudunk fejlesztésekben gondolkodni. Nem szeretném nagyon kiüríteni a kasszát, nehogy likviditási problémáink legyenek” – magyarázta. Folyamatban van egy pályázatuk is, Szeged és Temesvár közösen fejleszti uniós forrásból a nagybani piacokat. Mivel ennél a pályázatnál több tízmilliós pluszkiadási lesznek a piacnak, más fejlesztést nem terveznek idénre. A projekt keretében a szegedi nagybani közel 8000 négyzetméteres parkolóját fogják leaszfaltozni, illetve a tervek szerint korszerűsítik a beléptetőrendszert, biztonsági kamerákat telepítenek. Ezenfelül integrált informatikai rendszert alakítanak ki a két piacon, és egy virtuális árubörzét is létrehoznak.

„A pályázat igen jelentős többletköltségeket ró ránk, bizonyos dolgokkal ugyanis nem számoltak. Nem csekély összegről, több tízmillió forintról beszélünk. Alapvető problémák merültek föl, építési engedélyek hiányoztak, a várakoztató parkoló betonoztatásánál pedig a felszíni csapadékvíz-elvezetéssel nem terveztek” – sorolta az uniós projekt problémáit Pap Róbert. Hozzátette, a parkoló összterülete 12 ezer négyzetméter, így azt a részt, melyet a pályázat keretében nem újítanak meg, a piacnak kell rendbe hozatnia. Ahogy korábban írtuk, új téli nyitvatartási rendet vezettek be a nagybanin november végén. Pap úgy látja, a termelők, kereskedők és a bérlők egyaránt elégedettek voltak a változtatással. A tervek szerint áprilisban térnek vissza a non-stop nyitva tartásra, a piac gazdasági érdekei is ezt kívánják. A szegedi nagybanin 800-850 elárusítóhely van, s még a nagyon hideg téli napokon is 4-500-an kint voltak. A kedd, a szerda, a csütörtök és a szombat tartozik a forgalmasabb napok közé a szegedi nagybanin, olyankor 20-30 kamion megfordul egy nap alatt a piacon. „A jó idő beköszöntével reményeim szerint egyre több termelő fog jönni hozzánk” – jegyezte meg az ügyvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.