Közélet

A Békére várva + VIDEÓ, FOTÓK

A Békére várva + VIDEÓ, FOTÓK

2012. március 13., kedd
A Békére várva + VIDEÓ, FOTÓK

Hajóhidat raktak az úszóház pontonjához

Sokan ígértek már Szegednek harmadik hidat, mégis tegnap este – ha nem is a folyón átívelően – újabb hajóhíddal gyarapodott a Tisza-part.

Hétfő este, nem sokkal fél tíz után, rendőrségi felvezetéssel érkezett a Huszár Mátyás rakpartra a dorozsmai Tornádótól a közel 13 tonnás, 30 méter hosszú szerkezet. Az előkészületek már jóval nyolc előtt megkezdődtek annak az óriási autódarunak a letalpalásával, mely az úszóház új hajóhídját

a korábban vízre helyezett

pontonhoz emelte. http://www.youtube.com/watch?v=JC9nZMjUxgo

Tonnák a levegőben

A kései időpont ellenére többen figyelték a műveletet, ahogy a monstrum először a speciális kamionról a levegőbe emelte, majd légies könnyedséggel a folyó felé fordította a szerkezetet. A parti homokon várakozó lánctalpas kanalával kiegyensúlyozva, milliméteres pontossággal, mintegy két órás munkával került a híd a helyére, hogy a hamarosan kiköltöző Béke úszóház vendégeit a fedélzetre csábítsa. Természetesen még rengeteg munka van hátra, hiszen csak most következik a közművek bekötése, majd az úszóház kivontatása. Az új hajóhídra felmenni persze még nem lehet, melyet a part felőli oldalon rács is jelez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.