Közélet

Tanítási szünet: az óvodákból többen hiányoznak, mint az iskolákból + FOTÓK

Tanítási szünet: az óvodákból többen hiányoznak, mint az iskolákból + FOTÓK

2012. február 6., hétfő
Tanítási szünet: az óvodákból többen hiányoznak, mint az iskolákból + FOTÓK

Rendkívüli hideget és gyakori havazást jelez a következő napokra a meteorológia, ezért Csongrád megye közoktatási intézményeiben február 6. és 7. napjára (hétfőre és keddre) rendkívüli tanítási szünetet rendelt el B. Nagy László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője. A Szegedi Tudományegyetemen, az SZTE közoktatási intézményeiben, illetve az egyházi és alapítványi fenntartású iskolákban február 6. és 7. napján is lesz oktatás.

Az oktatási-nevelési intézményekben a tanítás nélküli munkanapon is gondoskodni kell a gyermekek felügyeletéről. Az egyetemi hallgatók és az úgynevezett egyetemi gyakorló iskolák diákjai közül azok hiányzását, akik a rendkívüli téli időjárás miatt nem tudnak részt venni a tanítási órákon, mert állandó lakóhelyükről nem tudnak visszajönni Szegedre, e két napon az intézmény igazoltnak tekinti – közölte az SZTE szervezeti és működési szabályzata szerint az oktatásért felelős rektorhelyettes,

Homoki-Nagy Mária

. Ez a rendelkezés az SZTE hallgatóira, valamint közoktatási intézményei közül az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája, Alapfokú Művészetoktatási Intézménye, Napközi Otthonos Óvodájára, valamint a Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola diákjaira vonatkozik. A Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban, illetve a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában február 6-tól péntekig amúgy is előre megtervezett síszünetet tartanak.

Az időjárásra való tekintettel javasolt rendkívüli szünet ideje alatt (február 6. és 7.) az egyházi fenntartású Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Diákotthon zavartalanul folytatja működését. A diákok több mint háromnegyede megjelent a tanításon, csupán a vidékiek közül hiányoztak néhányan – tudtuk meg. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája, Alapfokú Művészetoktatási Intézménye, Napközi Otthonos Óvodájának igazgatója, Bácsi János portálunk érdeklődésére elmondta, a gyerekek több mint a fele megjelent az iskolában, és a kollégák közül is csak hárman hiányoztak. Nincs több hiányzó, mint egy erősebb influenzajárvány idején – erősítette meg az igazgató. Az óvodák esetében más helyzetet tapasztaltunk. A Cső utcai óvodában a gyerekek egy ötöde ha megjelent reggel, sokan az ebédet is lemondták. Érdeklődésünkre megerősítették, valószínűleg ez várható egész héten. Az Alsóvárosi Általános Iskola igazgatójától, Tibai Józseftől pedig megtudtuk, nem sok tanuló jelentkezett napközis ellátásra, reggel három gyereket hoztak csak be, de amikor a szülők meglátták, milyen kevesen vannak, hazavitték csemetéiket. Nem jellemző az iskolában a napközis ellátás – pontosított az igazgató. Az ebédet nem merték lemondani, de hogy hány tanuló jön be ebédelni, azt megbecsülni sem lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.