Közélet

Szerbiában a válságtörzs a rendkívüli állapot bevezetését javasolja a kormánynak

Szerbiában a válságtörzs a rendkívüli állapot bevezetését javasolja a kormánynak

2012. február 5., vasárnap
Szerbiában a válságtörzs a rendkívüli állapot bevezetését javasolja a kormánynak

A köztársasági válságtörzs rendkívüli állapot bevezetését javasolja a szerbiai kormánynak. A kormány ma telefonos ülésén dönt a továbbiakról, jelentette ki Ivica Dačić kormányfő-helyettes – tájékoztat a vajdasagma.info hírportál.

A téli ítéletidő eddig 9 áldozatot követelt Szerbiában. Mintegy 70 ezer ember el van vágva a külvilágtól. Az áramfogyasztás aggasztóan nő. A villanygazdaság dolgozói már két hete rendkívüli erőfeszítéseket tesznek, hogy megőrizzék a rendszer stabilitását és takarékosságra szólítják fel a lakosságot. A polgárokat arra kérik, házaik előtt takarítsák el a havat. A mentőszolgálat dolgozói pedig azt tanácsolják, nyomós ok nélkül senki ne menjen ki a szabadba. De milyen is a rendkívüli állapot? Rendkívüli állapotot akkor rendelnek el, ha valamilyen fenyegetettség, rendkívüli esemény és egyéb, a lakosságra nézve veszélyt jelentő esemény történik, mégpedig olyan mértékben, ami rendes tevékenység útján már nem hárítható el, ezért különleges intézkedésekre van szükség. A rendkívüli állapot kihirdetéséről Szerbia területén a szerbiai kormány dönt, a köztársasági válságstáb javaslatára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.