Közélet

Szállingózva jött, teherautón ment + VIDEÓ, FOTÓK

Szállingózva jött, teherautón ment + VIDEÓ, FOTÓK

2012. február 11., szombat
Szállingózva jött, teherautón ment + VIDEÓ, FOTÓK

Pontosan egy hete, hogy szombat reggelre nagy mennyiségű hó hullott Szegedre, nem kis gondot okozva a közlekedésben részt vevők számára. Sokan otthon hagyták autóikat, ki garázsban, ki az út menti parkolóban, de a tömegközlekedés választása sem bizonyult teljesen megbízhatónak.

Szeged főútvonalai mára már járhatóak, a mellékutcákban is sokat segített az elmúlt napok tolólapozása. Viszont az így keletkezett hómennyiség néhol nagyobbfajta dombbá tornyosult, mely akadályozta a biztonságos közlekedést, valamint a hőmérséklet enyhülésével a most még hótenger igazi tengerré változtatná a város utcáit. Ezért a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetősége úgy döntött, hogy a több ezer köbméter hótömeget teherautókkal szállít el a város útjairól külső vállalkozó bevonásával. Ezt a műveletet már múlt hétvégén megkezdték egyébként. Először a Széchenyi teret tisztították meg, biztosítva ezzel a hétfő reggeli zavartalan parkolás lehetőségét. "A hét minden napján dolgoztunk este tíztől reggel hat óráig" - mondta el portálunknak

Makrai László

, a kft. ügyvezető igazgatója, aki péntek éjjel a Kossuth Lajos sugárút hómentesítésének helyszínén tartózkodott. "A munka jól halad. Ma éjjel a Kígyó utcánál és a Széchenyi térnél takarítunk, fő csapásvonalként pedig a Kossuth Lajos sugárutat tisztítjuk meg. A legnagyobb mennyiségű hó elszállítása péntek éjjel innen történik. A munkát lassítja az út mentén hagyott autók sokasága, ezért teljesen tökéletesen nem lehetséges a hó elszállítása" – tette hozzá. Az ügyvezető éppen ezért ismételten kéri az autótulajdonosokat, ha lehetőségükben áll, gépjárműveiket parkolják le egy már megtisztított útszakaszon. Hogy a környezetgazdálkodás munkatársai éjjelente hol fognak dolgozni a hó eltakarításán, portálunkon megtudhatják!

http://www.youtube.com/watch?v=KDUJZDRQvKU

A hóeltakarítás helyszínei:

1. nap – Február 6. Helyszínek, útvonalak:

1. Tisza Lajos krt. végig, a parkolósávval együtt (Felső Tisza part – Árvízi Emlékmű) 2. Belváros (Feketesas u., Somogyi B. u.,) 3. Kossuth Lajos sgt. (nagykörúti csomópont – Stefánia körforgalom), 4. József Attila sgt. mindkét oldal (nagykörúti csomópont –Tisza Lajos körút) 5. Petőfi sgt. (nagykörúti csomópont – Dugonics téri körforgalom) 6. Mikszáth Kálmán u. - Bartók tér - Attila utca - Mars tér

2. nap – Február 7. Helyszínek, útvonalak:

1. Boldogasszony sgt. és a betorkolló utcák útkereszteződésének takarítása 2. Szentháromság – Nagykörút és a betorkolló utcák takarítása 3. Két körforgalom a Bécsi körúton 4. Aradi Vértanúk tere, Árpád tér 5. Feketesas u. folytatása 6. Mikszáth Kálmán u. 7. Vörösmarty u.

3. nap - Február 10. Helyszínek, útvonalak:

1. Belváros

Nagy Jenő u. Károlyi u. Kígyó u. Kiss Ernő u.

2. Villamos-busz közös pálya Kossuth Lajos sgt.

23 órától

3. Mars tér mögötti rész

Cserzy M. u. Pulcz u. Pozsonyi I. u. Börtön előtti szakasz Dr. Boross J. u.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.