Közélet

Nincs Malév-utas a repülőtéren

Nincs Malév-utas a repülőtéren

2012. február 5., vasárnap
Nincs Malév-utas a repülőtéren

Mindössze két Malév-utas érkezett vasárnap délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a jegyét visszaváltani, a tranzitban viszont már egy sem tartózkodik - tájékoztatta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója vasárnap reggel az MTI-t.

Közlése szerint délelőtt 200-300, délután 2000 utasa lenne a pénteken leállított Malévnak. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy vasárnap 43 érkező és 51 induló Malév járatot töröltek. Mint megjegyezte, a mostani téli időszak egyébként is viszonylag alacsony forgalommal telik.

Hardy Mihály

emlékeztetett arra, hogy a kormányrendelet szerint a pénteki leállást követően három napig segítik kártalanítással az utasokat. Róna Márta, a Malév szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a Malév-utasoknak a tervezett utazást magunknak kell intézniük, így nem tudni, hogy miként rendeződött vagy rendeződik annak a 7.200 utasnak a helyzete, akit a légitársaság leállása közvetlenül érintett. A Malévnak erre már nincs ráhatása - tette hozzá. Közlése szerint az utastájékoztatást a Malév tovább erősítette azzal, hogy a honlapon közzétettek mellett az ügyfélszolgálati telefonon már a bejelentkezést követően magnetofonról adnak részletes információt a teendőkről. A szóvivő azt is elmondta, hogy mindössze három repülőgépet nem szállítottak még vissza az amerikai International Lease Finance Corporation (ILFC) lízingcég írországi központjába. Az egyik a Tel Avivban rekedt Boeing 737-es repülőgép, a másik kettő pedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hangárban van javítás miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.