Közélet

Keresztúri "pofántlannak és demagógnak" tartja Botka beszámolóját (FRISSÍTVE)

Keresztúri "pofántlannak és demagógnak" tartja Botka beszámolóját (FRISSÍTVE)

2012. február 6., hétfő
Keresztúri "pofántlannak és demagógnak" tartja Botka beszámolóját (FRISSÍTVE)

Demagóg előadásnak tartja a Jobbik szegedi képviselője, Keresztúri Farkas Csaba Botka László hétfői, a költségvetés tervezetéről szóló prezentációját. Szerinte szóba kellett volna hozni a veszteséges Ligetfürdőt és a súlyos tízmilliós kommunikációs költségeket is, s nem a pedagógusokon kellene kezdeni az elvonásokat.

"Amíg bírta a gyomron, addig bent ültem, de régen hallottam mér ilyen elképesztően pofátlan és demagóg retorikát, mint most hétfő délután

Botka Lászlótól

" - kereste meg portálunkat a városatya, miután

megjelent cikkünk a városháza dísztermében tartott, a költségvetés tervezetét prezentáló fórumról

.

Keresztúri Farkas Csaba

szerint egyedileg összeállított, össze nem illő számokat mutatott be Botka László, de nem beszélt például arról a Ligetfürdőről, ami az elmúlt évben 560 milliós veszteséget termelt, s mivel a város a fürdőt működtető cégben 80 százalékos tulajdonos, az önkormányzatra eső deficit 450 millió forint körüli. "Ahogy azt a

múlt heti sajtótájékoztatón elmondtam

, a villamost népszerűsítő 80 millió forintot nem kellett volna még megfejelni 10 millióval, és az Agóra-projektnél is mérlegelni kellett volna, hogy megéri-e a plusz 100 milliós költséget a terv" - hangsúlyozta. A radikálisok képviselője továbbá kiemelte, felelős szülőként nem érti, hogyan hozhatott a polgármester a szakbizottság megkérdezése nélkül olyan döntést, amely pedagógusállások megszűnéséhez vezethet.

A városháza reakciója

A polgármesteri kabinet az alább olvasható közleményben reagált az elhangzottakra.

Keresztúri Farkas Csaba vagy teljesen tudatlan, vagy hazudik Keresztúri Farkas Csaba a maival együtt immár többedik nyilatkozata egyértelműen megmutatja, hogy a képviselőnek fogalma sincs az önkormányzat működéséről – eddigi tevékenysége is csupán arra bizonyíték, hogy az nem is nagyon érdekli. A képviselő ismét arról beszél, hogy „a Ligetfürdő az elmúlt évben 560 milliós veszteséget termelt, s mivel a város a fürdőt működtető cégben 80 százalékos tulajdonos, az önkormányzatra eső deficit 450 millió forint.” Keresztúrinak ezek szerint fogalma sincs arról, hogy a fürdő működtetését, üzemeltetését teljes egészében a Hunguest finanszírozza, így az Szeged költségvetésében egyetlen fillér kiadást sem jelent - ellentétben a régi „Gombával”, ami valóban évi 100 millió körüli kiadást jelentett Szegednek. A képviselő többször visszatért az európai uniós projektek - így a tömegközlekedési nagyprojekt – PR költségeire, mintha nem tudná, hogy a 30 milliárdos költségű nagyprojekt 26 milliárdos európai uniós támogatásának feltétele, hogy a pénz bizonyos hányadát (ez esetben 80 millió forintot) kötelező a sajtómegjelenésekre és kommunikációra költeni, éppen az olyan tájékozatlanság elkerülésére, mint amilyen Keresztúrit jellemzi. A képviselő a hazug állításokkal szemben jobban tenné, ha azzal számolna el választóinak, hogyan kért – cserébe egyetlen szavazatáért - olyan árat a Fidesztől, hogy az négy önkormányzati cég ( az IH, a Nagybani Piac, a Városkép és a Sport és Fürdők Kft) élére „Keresztúri közeli” sógort, komát, jóbarátot nevezett ki, s hogyan ütöttek ezek a cégvezetők egyetlen esztendő alatt alatt mintegy 100 milliós lyukat Szeged költségvetésén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.