Közélet

Gyorsítanák az önkormányzatok az ingatlanértékesítést

Gyorsítanák az önkormányzatok az ingatlanértékesítést

2012. február 20., hétfő
Gyorsítanák az önkormányzatok az ingatlanértékesítést

Az egyre nagyobb finanszírozási gondokkal küszködő önkormányzatok idén bevételeik növelése érdekében szeretnék felgyorsítani a tulajdonukban lévő ingatlanok értékesítését, de a piacra zúduló kínálat újabb árcsökkenéshez vezethet - írja a Napi Gazdaság a hétfői számában.

A bérlakások, üzletek, ipari területek, üdülők és telkek mellett az idei önkormányzati kínálatban bezárt iskolák, kultúrházak, korcsolyapálya, gyógyfürdők, sőt repülőtéri földterületek is szerepelnek, s megvan az esélye annak is, hogy hamarosan egészségügyi intézményekkel bővül a kínálat. Pécs 47 milliárd forintos költségvetését csak úgy lehet egyensúlyban tartani, ha az önkormányzat legalább hárommilliárd forint bevételre tesz szert ingatlaneladásokból. Döntés van arról, hogy az önkormányzat az összes forgalomképes ingatlant átadja a városi vagyonkezelőnek. Nagykanizsán az önkormányzat néhány héten belül számba veszi az értékesítésre váró ingatlanokat. Az első körben mintegy 100 millió forint értékű csomag kerül piacra. Hódmezővásárhelyen elsősorban a már bezárt óvodát, iskolát, tanműhelyt értékesítenék, azokat, amelyeknek az őrzése csak viszi a pénzt. Veszprém és Szentkirályszabadja tárgyalásokat kezdett az összesen több mint 400 hektáros légibázis hasznosításáról, miután korábban már eldőlt, hogy nem épül nemzetközi repülőtér Szentkirályszabadján. A Napi Gazdaság megjegyzi, hogy Győr ugyan nem tartozik az eladósodott városok közé, ennek ellenére a közelmúltban több mint 1,5 milliárd forint értékű ingatlancsomagot hirdetett meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.