Közélet

Szegeden is figyeljünk a jégcsapveszélyre! + FOTÓK

Szegeden is figyeljünk a jégcsapveszélyre! + FOTÓK

2012. február 10., péntek
Szegeden is figyeljünk a jégcsapveszélyre! + FOTÓK

Ahogy az lenni szokott télen, az épületek tetején felgyülemlett hó és jég később, olvadáskor akár gyilkos fegyverré is válhat. Jégcsapok és hókupacokat sokaságát fedeztük fel városszerte.

Intő jelként mutatkozik már most, mikor a hőmérséklet jóval fagypont alatt van, hogy egyes épületek ereszein néhol akár méteres jégcsapok valódi Damoklész kardjaként csüngnek, az idő enyhülésekor nem kis veszélyt jelentve az alattuk gyanútlanul közlekedőkre. Ha a mínuszok apadnak, a veszély fokozódni fog, ezért a járdán közlekedőknek érdemes gyakorta felnézniük. Jó tanáccsal szolgálni nem lehet, hiszen aki a járdán, a faltól távol közlekedik, azt a tetőről lecsúszó hó veszélye fenyegeti, aki a fal tövében igyekszik úti célja felé, arra meg a jégcsap hullhat. Ami mindenképp tanácsos: az épületek üzemeltetői vagy tulajdonosai a ház falára jól látható módon függesszenek ki egy-egy figyelmeztető táblát a veszély meglétére, indokolt esetben pedig érdemes értesíteni a tűzoltóságot vagy a katasztrófavédelmet, akik adott esetben létrás járművek segítségével hárítják el a veszélyt.

Tekintse meg az utóbbi napokban készített fotóinkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.