Közélet

Elindult az új, 265 ágyas klinikai szárny építése Szegeden

Elindult az új, 265 ágyas klinikai szárny építése Szegeden

2012. február 14., kedd
Elindult az új, 265 ágyas klinikai szárny építése Szegeden

Január közepén megkezdődtek az új, 265 ágyas szegedi klinikai szárny építési kivitelezési munkái. A kivitelezői szerződést 2012. január 12-én írta alá a Szegedi Tudományegyetem a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt. és az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. alkotta konzorciummal, ezt követően megtörtént a munkaterület átadása. Az építési munkák ideje alatt csökken az igénybe vehető parkolóhelyek száma az új klinika környékén.

A projekt keretében a meglévő 410 ágyas klinikai tömb egy új, 265 ágyas tömbbel bővül. A fejlesztést követően a 21. század színvonalának megfelelő komfortos új klinikai tömbben, korszerű kórtermekben, vizsgálókban, korszerű diagnosztikai berendezésekkel, műszerekkel gyógyítják majd a betegeket. Az új szárny megvalósításával egy tömbbe kerülnek a kórházi szolgáltatások, és megvalósul az egy helyen, egységes elvek alapján történő betegellátás, mellyel a klinika működtetése is olcsóbbá válik. Az építkezés alatt a betegellátás zavartalan lesz. A projekt vezetői, a kivitelezők törekedni fognak a munkaterület megfelelő elhatárolásáról, bár emiatt meg fog változni a klinikán belüli betegmozgatás. Az új, 265 ágyas klinika leendő területén lévő jelenlegi parkolókat a gépkocsik nem használhatják, mivel az építési terület. Ezáltal a klinika körüli parkolók a jelenleginél is zsúfoltabbak lesznek, így javasolt, hogy az érkező betegek, látogatók, dolgozók a klinikától távolabb álljanak le autóikkal, és javasolt a tömegközlekedés használata (1-es villamos, illetve a 8-as troli). Az új épület átadásakor a Bánomkert soron a betegek és látogatók részére egy 70 férőhelyes szabadtéri, míg az épület alatt az ott dolgozók számára 82 fedett parkolót alakítanak ki. Az építkezéssel járó por- és zajterhelést a kivitelező igyekszik minimálisra csökkenteni, de a betegektől, a személyzettől és a környéken lakóktól is türelmet és megértést kér a Szegedi Tudományegyetem és a kivitelező, hiszen végeredményként egy korszerű, modern központ fogja szolgálni a régió egészségügyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.