Közélet

Elindul a közlekedés a 2-es villamosvonalon

Elindul a közlekedés a 2-es villamosvonalon

2012. február 23., csütörtök
Elindul a közlekedés a 2-es villamosvonalon

Március 3-án, szombaton üzemkezdettől elindul a menetrend szerinti közlekedés az új 2-es villamosvonalon Rókus és az Indóház tér között. Elindításával Szeged közösségi közlekedési vonalhálózata jelentős mértékben módosul.

Elindul a menetrend szerinti villamosközlekedés az új 2-es villamosvonalon március 3-án, szombaton üzemkezdettől. Újabb városrészek lakói számára nyílik lehetőség a kényelmes és környezetbarát villamosközlekedés igénybevételére. A járat rókusi végállomása az Európa Liget lesz a Csongrádi sugárút és Rókusi körút sarkán. A villamos a Rókusi körúton a Vértó, a Rókusi II. számú Általános Iskola, a Rókusi víztorony és a Szatymazi utca elnevezésű megállókban áll meg, majd a Vásárhelyi Pál utca megállónál rátérve az 1-es villamosvonalra, megy a Szeged pályaudvar végállomásig. Az új villamosvonal elindításával ugyancsak március 3-án, szombaton üzemkezdettől jelentős mértékben módosul Szeged közösségi közlekedési vonalhálózata. Az 1 jelzésű villamos változatlan nyomvonalon (Szeged pályaudvar-Szeged Pláza), de módosított követési idővel közlekedik. A 2-es villamos vonallal párhuzamosan futó 2, 83, és 83A jelzésű autóbuszvonalak megszűnnek. A megszűnő vonalak Kossuth Lajos sugárúti és Rókusi körúti szakaszán a 2-es villamos szállítja az utasokat. A megszűnő 2 jelzésű autóbuszvonal újszegedi szakaszát 72 jelzéssel a Mars tér (Mikszáth Kálmán utca) és az Erdélyi tér között új autóbuszjárat váltja fel. A 20 jelzésű autóbuszjárat meghosszabbított vonalon közlekedik: a megszűnő 83 jelzésű autóbuszjárat Tisza Lajos körút és Alsóváros közötti szakaszán a Vadkerti térig biztosít eljutási lehetőséget. Csúcsidőben a 20 jelzésű járatot a Petőfitelep, Fő tér és Honvéd tér között közlekedő 20A jelzésű új járat sűríti. Március 3-án, szombaton üzemkezdettől a trolibusz vonalhálózata is módosul: A 8-as jelzésű trolibuszvonal Körtöltés utca végállomása Makkosház végállomásra kerül áthelyezésre. Az 5-ös jelzésű trolibusz a továbbiakban a Körtöltés utca végállomásról indul, így a Rókusi körúton lakók számára továbbra is megmarad a közvetlen újszegedi kapcsolat. Ezen végállomás áthelyezése miatt a 9-es jelzésű trolibusz a Vértó végállomásról közlekedik. A belváros irányába a trolibuszjáratok a Csongrádi sugárúttól a megszokott útvonalukon közlekednek! A menetrendváltozásokról

az alábbi linkre kattintva

tudhat meg többet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.