Közélet

A „nemnövekedésről” az LMP-irodában

A „nemnövekedésről” az LMP-irodában

2012. február 7., kedd
A „nemnövekedésről” az LMP-irodában

Csütörtökön 17 órától Szegeden az LMP Irodában (Kossuth Lajos sgt. 55) a párt Zöld Fórum sorozata keretében Vincent Liegey-vel hallhatnak az érdeklődők beszélgetést a nemnövekedés (degrowth) témakörében.

A Nemnövekedés eszméje (a wikipedia vonatkozó oldala alapján): "egy politikai, gazdasági és társadalmi mozgalom, melynek alapját környezetvédelmi, fogyasztásellenes és antikapitalista eszmék alkotják. A nemnövekedést valló gondolkozók és aktivisták kiállnak a termelés és a túlfogyasztás – melyben hosszú távú környezetvédelmi felvetések és a társadalmi egyenlőtlenségek gyökereznek – visszafogása mellett. A koncepció megvalósíthatósága a fogyasztás oly módú csökkentésében rejlik, mely nem várja el az egyéni áldozatvállalást és a jólét csökkenését. A növekedésellenzők célja inkább, hogy maximalizálja a boldogságot és a jólétet a nemfogyaszát révén - munkamegosztással, kevesebb fogyasztással, művészetnek, zenének, családnak, kultúrának és közösségnek szentelt idővel." A rendezvény ingyenes és nyitott mindenki számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.