Közélet

További szállítóhelikopter-ajánlatokat vár a HM

További szállítóhelikopter-ajánlatokat vár a HM

2012. január 16., hétfő
További szállítóhelikopter-ajánlatokat vár a HM

Nemcsak az amerikai kormány, hanem amerikai és európai ipari szereplők ajánlatait is vizsgálja a Honvédelmi Minisztérium a szállítóhelikopterek beszerzésére vonatkozólag - értesült a Magyar Nemzet.

A napilap hétfői számában megjelent cikk szerint miközben a HM tárgyalásokat folytat az amerikai tengerészgyalogságtól kivont harminc darab UH-1N könnyűhelikopter ingyenes átvételéről és - már magyar költségen, teljes körű műszaki támogatással történő - rendszeresítéséről, az amerikai Sikorsky, illetve az európai Eurocopter és AgustaWestland is érdeklődésüket fejezték ki új gyártású gépek szállítása iránt. A korábban perspektíva nélküli szakmai terület valósággal felpezsdült - fogalmazott a lap egyik forrása -, amióta a kormány bejelentette, hogy megvizsgálja a harminc amerikai helikopter beszerzésének lehetőségét. A cikk szerint mivel a honvédség helikoptererőinek helyzete tarthatatlan, az ügylet kivitelezésének időtartama kulcsfontosságú. A használt UH-1N helikoptereknek az a legnagyobb előnye, hogy szállításuk akár egy éven belül megkezdődhetne. A lap információi szerint részben ugyanebből a megfontolásból továbbra sem került le a terítékről a meglévő szovjet-orosz helikopterek továbbüzemeltetésének lehetősége sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.