Közélet

Szilveszterkor és újévkor csúcsot döntött a közszolgálat

Szilveszterkor és újévkor csúcsot döntött a közszolgálat

2012. január 2., hétfő
Szilveszterkor és újévkor csúcsot döntött a közszolgálat

Szilveszter és újév napján az m1 és a Duna nézettsége csúcsot döntött, néhány műsorral még a kereskedelmi televíziókat is sikerült háttérbe szorítani - közölte Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Mint írta, az AGB Nielsen adatai szerint már szombat kora délután több mint hárommillióan nézték a közszolgálati televíziók műsorát, ami 600 ezerrel több nézőt jelent, mint egy átlagos téli szombati napon. Több mint egymillióan a magyar nézők egyötöde választotta szombat délután az m1-en sugárzott Maradj talpon! című vetélkedő, amelynek ünnepi adásában ismert tévés személyiségek játszottak. A műsor 21,3 százalékos közönségarányával megelőzte a két országos kereskedelmi csatornát is - tette hozzá az MTVA. A vetélkedőt követően pedig

Borbás Marcsi

Gasztroangyal című műsora is a szezon legmagasabb nézettségű epizódjával zárta az évet, a műsort 575 ezren nézték. A zenés műsorok közül szilveszter kora estéjén a Duna Televízión sugárzott Mága Show kiemelkedően sok, összesen 230 ezer nézőt szerzett, az m1 zenés műsorát a Szolnoki Szigligeti Színházból élőben közvetített, Határtalan zene című szilveszteri gálaműsorára pedig csaknem félmillióan voltak kíváncsiak. A Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi koncertjére az előző évekhez hasonlóan közel 400 ezren voltak kíváncsiak. Az m1 szilveszteri fél 8-as Híradóját és az azt követő szórakoztató műsorokat éjfélig a nézők 13-14 százaléka választotta. A Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán című műsort 540 ezren, a L’art pour L’art társulat kabaréját pedig 570 ezren követték figyelemmel. Éjfél után az m1-en sugárzott Retro kabaré nézettsége pedig az első félórájában elérte az 1,2 milliós szintet is.

Schmitt Pál

köztársasági elnök éjfélkor sugárzott újévi köszöntőjét az m1-en, az m2-őn és a Dunán összesen csaknem 1,3 millióan nézték. A három csatornán egyidejűleg sugárzott köszöntőre a teljes népesség 17,8 százaléka kapcsolt át. Az MTVA közleménye szerint az újév első napjának délelőttjén szintén az m1 volt a legnézettebb közszolgálati csatorna. A nagy klasszikust, a Lúdas Matyit több mint félmillióan nézték meg: az 50 év alattiak esetében a közönségarány meghaladta a 20 százalékot, az ennél idősebb nézők körében pedig 30 százalék feletti volt az eredmény. Délután az Aranyember című klasszikussal az m1 "újra túlszárnyalta a kereskedelmi csatornák nézettségét": a filmet mintegy 600 ezer ember, a nézők 16,4 százaléka nézte meg. Emellett a Duna TV délutáni műsora is népszerű volt: a híres magyar film, a Meseautó a magyar közönség 7 százalékát, 300 ezer nézőt vonzotta, a kora esti Önök kérték című szórakoztató műsort pedig több mint 230 ezren nézték. Az év első napján az m1-es Híradónak 840 ezer fős nézettsége volt, a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő idei első adását pedig több mint 660 ezer néző választotta - írta az MTVA az AGB Nielsen adatai alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.