Közélet

Megérkezett a második SWING Szeged villamos

Megérkezett a második SWING Szeged villamos

2012. január 30., hétfő
Megérkezett a második SWING Szeged villamos

Január 29-én, vasárnap éjfélkor megérkezett Szegedre a második SWING Szeged villamos. A jármű az átvétel és a néhány napos próbajárat után levizsgázhat. A héten előreláthatólag a flotta harmadik tagja is befut. A három jármű a vizsga teljesítése után – a prototípus típusengedélyével –a tervek szerint még februárban forgalomba áll. A flotta többi tagja május végéig érkezik meg.

A város új, SWING Szeged típusú villamosflottájának második tagja is megérkezett Szegedre január 29-én, vasárnap éjfélkor. A prototípushoz hasonlóan ez a jármű is tréleren tette meg a több mint ezer kilométeres utat a gyártó PESA Bydgoszcz SA gyárából, Varsó és Brnó érintésével. A túlméretes szállítmány a négy országon át többnyire csak éjszaka közlekedhetett. A napokban elkezdődik a hivatalos átvételi eljárása, majd a jövő héten próbajáratot teljesít a város vonalain. Ezután bocsátják vizsgára a szerelvényt. A héten előreláthatólag befut a flotta harmadik darabja is. A három SWING Szeged átvétel, próbaút és vizsga után – a prototípus típusengedélyével – a tervek szerint még februárban forgalomba áll. A flotta többi tagja május végéig érkezik meg Szegedre. 2009. október 22-én rendelte meg a város a 9 új, alacsony-padlós járművet 16 millió euró (megközelítőleg 4,5 milliárd forint) értékben. A lengyel gyártó a prototípus szállítását 24, az összes jármű leszállítását pedig 32 hónapra vállalta. A SWING Szeged típusú szerelvények 100 százalékban alacsonypadlósak, 30,1 méter hosszúak és 5 részből állnak. 3 forgóvázzal, 6 oldalajtóval, 1 vezetőfülkével rendelkeznek, 209 utas befogadására alkalmasak 40 ülőhellyel. A legkorszerűbb technológiával készülnek, légkondicionáló és utastájékoztató rendszer is működik majd rajtuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.