Közélet

Magyarellenes feliratok Kolozsvár épületein

Magyarellenes feliratok Kolozsvár épületein

2012. január 20., péntek
Magyarellenes feliratok Kolozsvár épületein

Újabb magyarellenes feliratok jelentek meg Kolozsvár épületein, ahol korábban a Mátyás király szoborcsoportot is meggyalázták - adta hírül pénteken a romániai magyar sajtó.

A Krónika és a Szabadság című napilapok pénteki tudósítása szerint a kolozsvári épületek falain megjelent magyarellenes feliratokat ugyanolyan fekete színű festékszóróval írták, mint a Mátyás király szoborcsoport talapzatára kedden este mázolt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) szidalmazó obszcén szöveget. Az újabb feliratok között egyebek között Kifelé a magyarokkal az országból! és Románia a románoké! szlogenek olvashatók. A szobor meggyalázása miatt a rendőrök négy fiatalt bírságoltak meg, ők a keddi kormányellenes tüntetés ideje alatt festették össze a szobor talapzatát. Anca Purdea, a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a hatóságok vizsgálatot indítottak az újabb mázolók azonosítása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.