Közélet

Gyurcsány szerint nincs alternatívája a kormánynak

Gyurcsány szerint nincs alternatívája a kormánynak

2012. január 11., szerda
Gyurcsány szerint nincs alternatívája a kormánynak

Gyurcsány Ferenc szerint "nagy baj lenne, ha holnap összeomlana a kormány", nem azért, mert jól végzi a dolgát, hanem mert "egyelőre se közel, se távol nem látszik olyan kormányzati erő, amely az Orbán utáni időkre stabilitást és prosperitást tudna hozni".

Orbánnak

menni kell, de még egy kicsit maradjon - írta a volt kormányfő szerdai Facebook-bejegyzésében. A Demokratikus Koalíció (DK) vezetője úgy látja, a mai magyar ellenzék - idesorolva a DK-t is - "politikai, morális, emberi, szervezeti értelemben szétforgácsolt, belső viszonyait a sokfajta bizalmatlanság, előítéletesség, túlérzékenység jellemzi". A demokratikus ellenzék szervezetei, pártjai, személyiségei alig-alig beszélnek egymással, energiájuk jelentős részét az egymással szembeni rivalizálás, lábtaposó tolakodás köti le, ugyanakkor nem rendelkezünk közös programmal arra, hogy mi következzen Orbán után - fogalmaz.

Gyurcsány Ferenc

szerint az ellenzéknek egyrészt fokoznia kell a nyomást az Orbán-kormányon annak érdekében, hogy változtasson politikai irányvonalán, vagy ha arra nem képes, akkor távozzon, emellett fel kell gyorsítania az általa nyújtott alternatíva kidolgozását és a választóknak történő bemutatását. Gyurcsány Ferenc bejegyzésében valószínűnek nevezi, hogy "ha egyáltalán, akkor valamilyen koalíció léphet majd Orbánék helyére", de - mint írja - nem leváltani lesz nehéz Orbán Viktort, hanem kormányozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.