Közélet

Gyertya gyúlt a bőrklinikán Szabad Gábor emlékére

Gyertya gyúlt a bőrklinikán Szabad Gábor emlékére

2012. január 19., csütörtök
Gyertya gyúlt a bőrklinikán Szabad Gábor emlékére

Az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika munkatársai is megemlékeztek a keddi merénylet következtében elhunyt kiváló fiatal szakemberről.

Csütörtökön délután egy órakor pár percre megállt az élet a szegedi bőrklinikán. Az intézményt vezető

Kemény Lajos

professzor gyertyát gyújtott fiatalon elhunyt kollégája,

Szabad Gábor

fotója előtt. A 39 esztendős kutatóorvos, adjunktus a keddi etiópiai merényletben hunyt el egy másik SZTE-s oktatóval,

Fábián Tamással

együtt. "Szabad Gábor adjunktus személyében a klinika egyik legkiválóbb orvosát veszítettük el. A sebkezelési részleg vezetőjeként betegek ezrein segített munkatársaival. Országos hírnévre tett szert az általa létrehozott sebkezelési ambulancia, az ország minden részéről érkeztek ide azok a betegek, akiknek végtagjairól máshol már lemondtak - Gáborék pedig tudtak rajtuk segíteni. Fantasztikus szervezőmunkájáért is szerette őt mindenki, kiterjedt ismertségét, kapcsolatrendszerét mindig a páciensek érdekében hasznosította. Halála pótolhatatlan veszteség a betegek számára, illetve a hallgatók számára is, hiszen olyan tanáregyéniség ment el, akit többször is a legjobb oktatónak választottak" - fogalmazott Kemény Lajos. A professzor elmondta: kollégáját olyan emberként ismerték, aki imád túrázni, az élete a természet. Útjain rendszeresen forgatott is, a filmeket megmutatta munkatársainak. "Az etiópiai túrára orvosként kérték fel. Gábor nagyon meggondolt ember volt, s azt mondta, csak azzal a feltétellel vág neki a kirándulásnak, ha a szervezők biztosítják a biztonságukat garantáló fegyveres őrzést. Mint azóta kiderült, volt is fegyveres kíséret, ám sajnos az sem tudta megvédeni őket..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.