Közélet

A DK szerint a Jobbik nem demokratikus párt

A DK szerint a Jobbik nem demokratikus párt

2012. január 31., kedd
A DK szerint a Jobbik nem demokratikus párt

Azzal, hogy bárkit kitiltana egy településről, a Jobbik bebizonyította, hogy nem demokratikus párt, ezért nincs helye az országgyűlésben - közölte a Demokratikus Koalíció (DK) kedden az MTI-vel.

A DK sajtóközleménye szerint ha Gyöngyöspata a Jobbik javaslatára kilépett Magyarország területéről, az Európai Unióból és az Európán belüli szabad közlekedést lehetővé tevő schengeni övezetből, valamint bevezette a vízumkötelezettséget, akkor tilthatnak ki bárkit a településről. "Ha nem ez a helyzet, akkor ismét közvetlen bizonyítékot kaptunk arra, hogy

Vona Gábor

pártja - a pártelnök szavai szerint - nem demokratikus párt" - áll a dokumentumban. A párt közleményében úgy fogalmaz: egy nem demokratikus pártnak, amelynek tagjai nem tekintik magukra nézve kötelezőnek az alkotmányt, amelyre esküt tettek, nincs helye az országgyűlésben és az önkormányzatokban. A DK nyilatkozatával arra reagált, hogy kedden

Juhász Oszkár

, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere bejelentette: Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök és a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet a képviselő-testület döntésének értelmében nem kívánatos személynek minősülnek a településen. A közel 2900 lakosú Gyöngyöspata azt követően került a közfigyelem középpontjába, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tavaly március elejétől két héten át járőröztek a faluban, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.