Közélet

Több nyelven is beszél Szeged Szépe + FOTÓK, VIDEÓ

Több nyelven is beszél Szeged Szépe + FOTÓK, VIDEÓ

2011. december 8., csütörtök
Több nyelven is beszél Szeged Szépe + FOTÓK, VIDEÓ

Lovas Annabella, a Szeged Szépe 2011. győztese portálunknak elárulta: egy nőnek nem elég csak szépnek, okosnak is kell lennie. A szépségverseny gyönyörű koronása a modellkedés mellett a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanul, és több idegen nyelven is beszél.

- Hol tanulsz, mivel foglalkozol?

- Tiszakécskei vagyok, de a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanulok, Gazdasági idegen nyelvű menedzser szakon. A nyelvtanulás is vonz, egyelőre angolul és németül beszélek, de a későbbiekben szeretnék majd olaszul és franciául is megtanulni.

- Hol találkoztál ezzel a versennyel?

- Már tavaly is hallottam a Szeged Szépe versenyről. A barátnőim meséltek róla, ők bátorítottak engem is, hogy próbáljam ki magamat. Idén nyáron erőt vettem magamon, és jelentkeztem. Szerencsére sikerrel, mert továbbjutottam az elődöntőn.

- Korábban vettél már részt hasonlón?

- Egy szépségversenyen indultam már, még Kalocsán 2009-ben. Itt nem sikerült helyezést elérnem, viszont nem szerettem volna itt feladni: mindig késztetést éreztem magamban, hogy újra próbálkozzam.

- A divatbemutatón több kollekcióban is felvonultatok. Hogyan készültetek fel erre?

- Volt egy farmeres-pólós, egy fürdőruhás és egy estélyi ruhás felvonulás is. Az első kettőhöz egy külön koreográfiát is betanultunk, ami összességébe szerintem nagyon jól sikerült. Felkészülni viszont nem volt túl sok időnk, egy hétvége alatt kellett megtanulnunk a táncokat, de azért nagyon örülök, hogy végül is összeállt a dolog. A fürdőruhás bemutató azért tetszett, mert ott a zene nagyon pörgős volt, a farmerosban a koreográfia sikerült nagyon jól, az estélyi pedig elegáns volt, és meghitt hangulatot kölcsönzött.

- Mit gondoltál a többi lányról? Vetélytársakként tekintettetek egymásra?

- Egy nagyon jó csapatot alkottunk, nem volt komolyabb rivalizálás köztünk. Fantasztikusan éreztük magunkat a felkészülés ideje alatt, barátságok is kialakultak, ami szerintem ritka dolog lehet egy ilyen szépségversenyen. Amikor megjelentem az elődöntőn és megláttam a lányokat, először elbizonytalanodtam, annyira erős volt a felhozatal. Végül szerencsére továbbjutottam, de a döntőbe került 15 lány nagyon sok dologban különbözött, mindenkiben más volt a szép. Nem tudtam pontosan, hogy a zsűri mi alapján ítélkezik majd, féltem hogy én nem tudom tartani a lépést a többiekkel.

- Nem csak a szépségen volt a hangsúly, hiszen a verseny előtt egy intelligencia tesztet is ki kellett töltenetek. Szerinted mennyire fontos ez?

- Szerintem nagyon is fontos. Egy nő ne csak szép legyen, ne csak mosolyogni tudjon, meg kell, hogy tudjon állni a saját lábán is. Nem elég csak szépnek, okosnak is kell lenni. A modellkedés is egy olyan szakma, ahol könnyen átverhetik, megvezethetik az embert, egy okosabb nőt nehezebb csapdába csalni.

- Mik voltak a terveid ezzel a szépségversennyel?

- Elsősorban magamnak szerettem volna bizonyítani, hogy igenis tudok első lenni, meg tudom nyerni ezt a versenyt. Egész életemben mindig jó voltam, sokszor voltam az élvonalban, de sosem voltam még első. Ezért is örültem annyira, hogy a zsűri engem választott ki. Persze mindenképpen folytatnám a modellkedést. Szeretném, ha ennek lenne jövője a dolognak, de egyelőre még számomra is kérdéses, hogy mi a következő lépés. Nemzetközi felkéréseknek is szívesen eleget tennék.

- Mit gondolsz, mivel varázsoltad el a zsűrit?

- Én is sokat gondolkodtam azon, hogy mi foghatta meg bennem a zsűrit. Igazából nem jöttem rá, csak annyit tudok, hogy én végig nagyon szerettem volna megnyerni. Egészen nyár óta, mióta megtudtam hogy bekerültem az elődöntőbe, csak arra koncentráltam, hogy ezt a versenyt nagyon szeretném megnyerni. Teljes erőbedobással végigcsináltam a dolgot, és végül sikerült is.

- Szerinted a magyar lányok hogy teljesítenek a nemzetközi szépségversenyeken?

- a Magyar nők híresen gyönyörűek, mégsem teljesítünk olyan jól nemzetközi szinten. Azt pontosan én sem tudom, hogy miért, talán kevesebb az önbizalmuk, mint egy külföldi lánynak, például egy latinnak vagy amerikainak.

- Vékony, magas lányként beleillesz a mostani divatvilág trendjébe.

- A vékonyságom miatt talán igen, de én nem tartom magamat túlságosan magasnak. Igazából ha tudnék se akarnék hízni vagy fogyni, mert így érzem magam jól. Manapság már egyre inkább a természetességet keresik, nem pedig a mesterkélt, plasztikázott és teljesen "készített" nőket. Én úgy gondolom beleillek ebbe a trendbe.

- Innen hogyan tovább, mik a távlati terveid?

- Még én sem vagyok biztos mindenben. Számítok felkérésekre, bízom benne hogy fotózásokon is részt fogok venni. De ha nem jön össze a dolog, akkor sem keseredek el, hiszen egy évig az enyém lett a Szeged Szépe cím, ami boldogsággal tölt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.