Közélet

Tagtoborzóra indul Toroczkai

Tagtoborzóra indul Toroczkai

2011. december 30., péntek
Tagtoborzóra indul Toroczkai

A Jobbik Oroszlán utcai székházában több mint húsz szimpatizáns előtt tartotta előadást Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom országos vezetője, ahol bejelentette, hogy a nagy sikerű 2009-es toborzókörúthoz hasonló előadás-sorozatra indul a Kárpát-medencében.

A rendezvény céljaként a HVIM vezetője a tagtoborzás mellett azt jelölte meg, olyan fiatalokkal, olyan aktivistákkal akar beszélni, akik megerősítik a szervezetet, akik tudnak és akarnak is tenni az egyre fogyó magyarság jövőjéért.

Lassú vagy gyors válság

„2012 a maják számára a világvége, de a valóságban ma, Magyarországon valódi világvége hangulat van” – kezdte előadását a nemzeti radikális mozgalom vezetője. „Ezért most olyanokhoz szólok, olyanokat keresek, akik tenni akarnak a hatalomban húsz év óta lévők ellen, azok ellen, akik idáig juttatták az országot.” Kiemelte, hogy a rendszerváltás óta járt út évtizedek óta tévútnak bizonyult mind gazdasági, mind politikai, mind pedig társadalmi szempontból. Ennek az útnak, ennek a szemléletnek a megváltoztatása nagyban függ attól, hogy a mostani válság elhúzódó, lassú lefolyású, vagy hirtelen, gyors történésű lesz. Azonban a felelősök még mindig a hatalomban, vagy annak határmezsgyéjén, itt-ott felbukkanva léteznek. Példaként a Vas megyei „levitézlett” ifjúszocialista felbukkanását említette, aki a szegedi DK elnökeként gyurcsányista csapatával próbált szerephez jutni

az utolsó megyei közgyűlésen

.

A HVIM szerepköre megváltozott

„A 2006-os eseményekhez képest a nemzeti radikálisok eltűntek az utcáról” – folytatta Toroczkai. „Helyettünk azok bukkantak fel, akik akkor a rabszállítókba tuszkoltak bennünket. Gyurcsány és csapata vonult most az utcára, ezért nekünk is szembe kell velük nézni ott.” Elmondta, hogy az elmúlt időszak az építkezésé, a gondolkodásé volt. Ennek is köszönhető a Jobbik választási sikere, mellyel történelmet írtak. A jövőről, az elkövetkezendő időszakról szólva célként jelölte meg a hatalom megszerzését úgy, ahogy azt a mai Magyarországon meg lehet tenni: nem fegyverrel, hanem tettekkel, érvekkel, az emberek meggyőzésével. „A lassú válság hamarosan az utcára viszi majd az embereket” – jelentette ki a HVIM vezetője. „És akkor nekünk is velük kell lennünk, mert az elkeseredett tömegeknek nem lesz már kihez fordulniuk, mivel a létükért, az életükért kell küzdeniük.”

Szeged kozmopolita lett

A hajdani, „nemzeti fészek”-ről szólva, Horthy Miklós Szegedi Gondolatának városát verte szét az elmúlt évtizedek szocialista ejtőernyőztetése, „gyütt-möntök” városává téve ezzel Szegedet. „Bár talán sokan nem is értik már meg a gyütt-mönt kifejezést, hiszen nem itt születtek, de még a megyéhez sincs közük” – hangsúlyozta a nemzeti radikális mozgalom vezetője. A hajdani forrongó, nemzeti gondolatoktól hangos városban ma már túlsúlyban vannak a távolról jövők, akiket egyrészt a politikai vezetés hozott ide, másrészt az egyetem „szívott” fel. Velük lett kozmopolita várossá Szeged, ahol hasonló rendezvényekre sokan nem mernek eljönni, pedig a célokkal és talán a hozzá vezető úttal is egyetértenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.