Közélet

MSZP: Magyar Anna fizessen vissza mindent (FRISSÍTVE)

MSZP: Magyar Anna fizessen vissza mindent (FRISSÍTVE)

2011. december 12., hétfő
MSZP: Magyar Anna fizessen vissza mindent (FRISSÍTVE)

Simicz József a megyei közgyűlés MSZP-frakciójának nevében arra szólította fel Magyar Annát, hogy az Azori-szigetekkel kapcsolatos utazásainak a teljes költségét térítse vissza annak a szervnek, amely ezt a „kirándulást” finanszírozta.

Miért ilyen későn reagált a Csongrád megyei közgyűlés MSZP-frakciója az országos médiát is bejárt botrányra? – tette fel a kérdést magának

Simicz József

frakcióvezető-helyettes. „Egyrészt mert nem voltunk biztosak abban, hogy az elnök asszony is elutazott, másrészről arra vártunk, hogy ha mégis ott volt, akkor kiáll a nyilvánosság elé, és elnézést kér, önkritikát gyakorol, de nem így történt.

Magyar Anna

, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke bebizonyította, hogy nemcsak a nehézatlétikában, hanem a futásban is eredményes, szabályosan menekült az RTL Klub kamerája elől mikor az Azori utazásával kapcsolatban akarták faggatni. Ezzel Csongrád megye egész lakosságát minősítette, pedig csak annyit kellett volna mondania, hogy bocsánat” – emelte ki Simicz. Hozzátette: a frakció nevében arra kéri az elnököt, hogy álljon ki a közgyűlés elé, számoljon be arról, hogy miről folyt ott a vita, miről állapodtak meg, milyen haszna lesz ennek Magyarországon, továbbá számoljon el tételesen ki, mit és mikor fizetett a költségekkel kapcsolatban. A kapott pénzt pedig fizesse vissza oda, ahonnan azt átutalták” – így a politikus.

Pártok támadásai és a reakció

Mint ismeretes, az Európai Régiók Gyűlése szervezte a szigetekre éves közgyűlését, melyre 12 megyei elnök utazott el közpénzből, köztük a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével, Magyar Annával is. Először a

Demokratikus Koalíció kritizálta

az utazást, majd a

Jobbik is beállt a felháborodásuknak hangot adó pártok

sorába.

Portálunkon Magyar Anna reagált

az Azori-szigeteki konferenciát ért kritikákra elmondva azt is, hogy szakmailag teljes mértékig vállalható volt ez az út, az pedig egy másik dolog, hogy lehet olyan érzetet kelteni egy-egy ilyen szakmai feladat fölvállalása kapcsán, mintha ez nyaralás lett volna.

A megyei sajtószolgálat válasza

A Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz, reagálva a Simicz József sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

"A megyei közgyűlés elnöke minden érdemi információt megosztott a közvéleménnyel az Európai Régiók Gyűlése (AER) ez évi közgyűlésével kapcsolatosan. A tagságból eredő kötelezettségét a megyei közgyűlés előzetesen tárgyalta, így azt is, hogy a szervezés és a költségek a MÖOSZ-t terhelik. A megyei közgyűlés az időpont-ütközés miatt az éves munkatervet is módosította, a többi között MSZP-s képviselői egyetértő szavazattal. Sajnálatos, hogy a megye ellenzéki képviselői úgy állnak ki a közvélemény elé, és keltenek hisztériát, hogy nem tájékozódnak, és el sem olvasnak egyes közgyűlési anyagokat. A megye vezetése ezzel szemben következetesen végzi a feladatait. Ezt kellene tennie minden megyei képviselőnek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.