Kínai éttermet ellenőrzött a hatóság + FOTÓK



Igaz adventkor nem feltétlenül az egzotikus ízeket keresik a vásárlók, a kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága kínai éttermet is ellenőrzött Szegeden. Ott jártunkkor Liu Chang konyhafőnök épp szecsuáni csirkét készített.
a karácsony előtti időszakban több hatóság kiemelt ellenőrzéseket végez, így a kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága is. A közelmúltban a hatóságok a higiéniai hiányosságok mellett több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszert találtak, ezért számos kínai büfét is bezártak hazánkban. A sorozatos szabálytalanságok után rendelte el a Vidékfejlesztési Minisztérium az ázsiai vendéglátó létesítményeket fokozott ellenőrzését. „Gyakorlatilag itt teljesen rendben volt minden, nem találtunk semmilyen problémát, ezt most már kijelenthetjük az ellenőrzés végeztével. Megnéztük az általános higiéniai viszonyokat, a tárolás, a főzés és a kiszolgálás feltételeit. Ellenőriztük a dolgozók egészségügyi könyvét, egészségalkalmasságát, és gyakorlatilag mind rendbe találtunk” – mondta el portálunknak
Farle Csaba
a Napfény Park kínai éttermének ellenőrzését követően. A megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság igazgató-főállatorvosa hozzátette, természetesen az alapanyagok származási bizonyítványait is megnézték, azok is rendben voltak.