Igaz adventkor nem feltétlenül az egzotikus ízeket keresik a vásárlók, a kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága kínai éttermet is ellenőrzött Szegeden. Ott jártunkkor Liu Chang konyhafőnök épp szecsuáni csirkét készített.
a karácsony előtti időszakban több hatóság kiemelt ellenőrzéseket végez, így a kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága is. A közelmúltban a hatóságok a higiéniai hiányosságok mellett több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszert találtak, ezért számos kínai büfét is bezártak hazánkban. A sorozatos szabálytalanságok után rendelte el a Vidékfejlesztési Minisztérium az ázsiai vendéglátó létesítményeket fokozott ellenőrzését. „Gyakorlatilag itt teljesen rendben volt minden, nem találtunk semmilyen problémát, ezt most már kijelenthetjük az ellenőrzés végeztével. Megnéztük az általános higiéniai viszonyokat, a tárolás, a főzés és a kiszolgálás feltételeit. Ellenőriztük a dolgozók egészségügyi könyvét, egészségalkalmasságát, és gyakorlatilag mind rendbe találtunk” – mondta el portálunknak
Farle Csaba
a Napfény Park kínai éttermének ellenőrzését követően. A megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság igazgató-főállatorvosa hozzátette, természetesen az alapanyagok származási bizonyítványait is megnézték, azok is rendben voltak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.