Közélet

Emigrált Semjén Zsolt roma főtanácsadója

Emigrált Semjén Zsolt roma főtanácsadója

2011. december 8., csütörtök
Emigrált Semjén Zsolt roma főtanácsadója

Nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez - ezzel is indokolta a Népszavának Kamarás István, a KDNP-hez köthető Barankovics Roma Műhely elnöke, Semjén Zsolt korábbi roma főtanácsadója, hogy júniusban családjával kanadai menedékjogot kért.

A Népszava csütörtöki számában beszámol arról, hogy

Kamarás István

közli: Magyarországon, de talán egész Európában a cigányság tisztességes érdekképviselete lehetetlenné vált. Véleménye szerint a tisztességes együttműködés, a kiegyezés az egész ország érdeke lenne, de a politikai pártok nem így gondolják, azoknak különböző okok miatt megfelel az egyre erősödő társadalmi megosztás, konfliktus. "Aki szeretné saját népét képviselni, ellehetetlenítik, rosszabb esetben meghurcolják, akár börtönbe is zárják. Ezért az országból emigrálni kényszerülök és a cigányság évszázados kilátástalanságát kényszerülök a szívembe fogadni" - idézi a romnet.hu weboldalon megjelent, Kamarás István által írt véleményt a napilap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.