Közélet

Előzetesből házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Előzetesből házi őrizetbe került Tasnádi Péter

2011. december 23., péntek
Előzetesből házi őrizetbe került Tasnádi Péter

A Fővárosi Bíróság jogerős végzésében megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, és egyidejűleg elrendelte házi őrizetét. A vállalkozóval szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt folyik eljárás; a kényszerintézkedést a bűnismétlés veszélye miatt rendelték el.

A Fővárosi Bíróság honlapján közöltek szerint a házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban egy hónapig tart. Mint írták, a Budai Központi Kerületi Bíróság november végén hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását 2012. február 4-ig. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. Azokat a Fővárosi Bíróság megalapozottnak találta, így az előzetes letartóztatás megszüntetéséről és a házi őrizet elrendeléséről döntött. "A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított tekintetében a bűnismétlés veszélye fennáll, így a személyi szabadság korlátozása szükséges, azonban ez a házi őrizet formájában is elegendő, mivel az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel az intézkedéssel is biztosíthatóak" - olvasható a bíróság közleményében. Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A férfit a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 2006-ban 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért. Azt megelőzően, júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Egyebek mellett emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a bíróság az ellene és társai ellen indított büntetőperben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.