Közélet

Ég a második gyertya, „meggyógyult” a betlehemi csillag + FOTÓK

Ég a második gyertya, „meggyógyult” a betlehemi csillag + FOTÓK

2011. december 4., vasárnap
Ég a második gyertya, „meggyógyult” a betlehemi csillag + FOTÓK

Elérkezett advent második vasárnapja, s ahogy az a keresztény világban szokás, ilyenkor lobban fel adventi koszorúnkon a második gyertya lángja. Így történt ez Szeged Dóm téri óráskoszorúján is: Gyimesi Kálmán operaénekes, városunk díszpolgára és Kereskényi Sándor református vezető lelkész gyújtott gyertyát.

Advent első vasárnapján, november 27-én a Dóm téren

Kiss-Rigó László

megyés püspök és

Botka László

polgármester meggyújtotta meg a város adventi koszorújának

első gyertyáját

. December 4-én, advent második vasárnapján

Gyimesi Kálmán

operaénekes, Szeged díszpolgára és

Kereskényi Sándor

, Honvéd téri református vezető lelkész varázsolt lángot a második gyertyára a Vox Universitas Szegediensis, és a Budapesti Erkel Ferenc Vegyeskórus közreműködésével. Kereskényi Sándor beszédében arra emlékezett, mikor 1997 adventjén először érezték családjukkal itt a Dóm téren, hogy Szeged befogadta őket. "Azóta ugyanazokkal az emberekkel találkozom mindennapjaimban, ugyanazok az örömeik és problémáik vannak, mint mindenki másnak. Tele vagyunk boldogsággal és gonddal, de várunk. 2000 éve az Úr eljövetelére vártunk, most 2011-ben az ünnepre és a Megváltó második eljövetelére. Az ezt övező szeretet és hit köt egybe minket" - hangsúlyozta a lelkész. Gyimesi Kálmán, városunk díszpolgára

Ady Endre

és

Nagy Gáspár

egy-egy költeményével fejezte ki adventtel kapcsolatos érzelmeit.

„Meggyógyították” a betlehemi csillagot

Ahogy arról a SZEGEDma.hu az elmúlt hétvégén beszámolt, a Dóm tornyai közé immár hagyományosan minden évben kifeszített betlehemi csillag

anyagfáradás miatt eltört

, így az alpinisták visszavonták, s az első gyertya még csillagfény nélkül lobbant fel. A hét közepén azonban meghegesztették a fémszerkezetet, így most vasárnap már az óriásdísz is ott ragyogott a templomtornyok között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.