Közélet

BM: biztosítani fogják a visszatérő rendvédelmisek elhelyezését

BM: biztosítani fogják a visszatérő rendvédelmisek elhelyezését

2011. december 26., hétfő
BM: biztosítani fogják a visszatérő rendvédelmisek elhelyezését

Biztosítani fogja a Belügyminisztérium (BM) a szolgálati nyugdíjból visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését a rendőrség szervezeti keretei között - közölte a tárca parlamenti államtitkára hétfőn.

Kontrát Károly

arra reagálva juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy a Népszabadság arról írt: a vonatkozó belügyminiszteri rendelet még nem készült el, annak hiányában pedig az Országos Rendőr-főkapitányságon "senki sem mert találgatásokba bocsátkozni" arról, hogy januártól milyen munkával várja a rendőrség a korábban szolgálati nyugdíjba vonult egykori kollégáit. A belügyi államtitkár szerint a lap az írásával alaptalan riadalmat kelt, ugyanis a BM biztosítani fogja a visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését. Januárban erre a célra létrejön a szenior állomány, amely "könnyített, de hasznos tevékenységet" biztosít a rendőrségnél ismét szolgálatot vállaló rendőröknek - írta Kontrát Károly, hangsúlyozva: "minden olyan volt kollégának lesz helye és feladata, aki újra a magyar családok, az emberek biztonságát akarja szolgálni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.