Közélet

Szijjártó: Gyurcsány fél a Balsai-jelentéstől

Szijjártó: Gyurcsány fél a Balsai-jelentéstől

2011. november 13., vasárnap
Szijjártó: Gyurcsány fél a Balsai-jelentéstől

Szijjártó Péter szerint nem csoda, hogy riadalmat kelt Gyurcsány Ferencben Balsai István jelentése a 2006. október 23-i eseményekről, mert ez megerősíti azt a gyanút, amely szerint politikai utasításra vezényeltek rendőrtámadást a békés tüntetők ellen.

A miniszterelnök szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy

Varju László

, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója sajtótájékoztatóján „túlkapásokkal telinek” nevezte a 2006-os őszi rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízotti jelentést, és egyértelműnek tartotta az annak elkészítésében résztvevők politikai elfogultságát.

Szijjártó Péter

kiemelte, a jelentés beszámol arról is, hogy számos nyilvánvaló jogsértést az akkori politikai vezetők akaratából és tudtával követtek el. A jelentés az igazságszolgáltatás rendelkezésére áll, így most már minden adott ahhoz, hogy kiderüljön, mi és miért történt öt évvel ezelőtt a nemzeti ünnepen - olvasható Szijjártó Péter közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.