Közélet

Nem okozott komolyabb fennakadást a demonstráció az utakon

Nem okozott komolyabb fennakadást a demonstráció az utakon

2011. november 4., péntek
Nem okozott komolyabb fennakadást a demonstráció az utakon

Nem okozott komolyabb fennakadást a közlekedésben a LIGA Szakszervezetek péntek reggel kezdődött forgalomlassító demonstrációja; az országosan összességében mintegy száz helyszínt érintő félpályás útlezárást a munka törvénykönyve és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt szervezték az érdekképviseletek.

A Liga Szakszervezetek honlapján közöltek szerint délelőtt 85 helyszínen mintegy 1 800 gépjárművel vettek részt az aktivisták a forgalomlassító demonstrációban. A szakszervezeti szövetség kommunikációs vezetője azt tudatta, hogy délelőtt 130 autó vett részt a tiltakozó akcióban Budapesten és a főváros környékén. A demonstráció este 7 óráig, illetve két fővárosi helyszínen szombat reggel 7 óráig tart. A szakszervezeti megmozdulást a rendőrség mindenhol biztosítja és a forgalmat is segíti. A péntek hajnalban elrendelt, de tévesen értelmezett fővárosi szmogriadó miatt, a főpolgármester kérésére három fővárosi helyszínen felfüggesztették a demonstrációt. A XI. kerületi Műegyetem rakparton és a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úton, valamint a Hősök terénél összegyűlt demonstrálókat átirányították más budapesti helyszínekre.

Gaskó István

, a LIGA Szakszervezetek elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a tiltakozást a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége generálja, vagyis a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Giró-Szász András

kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján a LIGA Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját. Az új munka törvénykönyve a munkahelyek megtartása és újak teremtése mellett teszi le a voksát - tette hozzá. A demonstrációról részletesen

délelőtt megjelent cikkünkben

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.