Közélet

LMP: emeljék a rendvédelmi dolgozók fizetését

LMP: emeljék a rendvédelmi dolgozók fizetését

2011. november 5., szombat
LMP: emeljék a rendvédelmi dolgozók fizetését

Az LMP szerint a rendvédelmi dolgozók fizetésének emelésére, közösségi rendőrség létrehozására és az áldozatvédelem javítására lenne szükség rendvédelmi területen, éppen ezért ilyen irányú módosításokat kezdeményezett az ellenzéki párt a 2012-es költségvetésben - mondta el szombati sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány által benyújtott költségvetési javaslat 4,5 milliárd forintot vonna el a rendőrségtől és a fizetéseken sem emelne, miközben például 12 milliárd forintból tovább működtetné a Terrorelhárítási Központot. Az LMP ezt a 12 milliárd forintot a rendőrség, a katonaság, a büntetés-végrehajtás, a tűzoltóság és a vám- és pénzügyőrség állományának fizetésemelésére fordítaná, emellett 10 településen 1,5 milliárdnyi összegből mintaprojektek hoznának létre a közösségi rendőrségre, illetve szintén 1,5 milliárd forintból segítenék az áldozatvédelmet is - mondta

Dorosz Dávid

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.