Közélet

Lakóépületek energiafelhasználása a TTIK Energia Szabadegyetemen

Lakóépületek energiafelhasználása a TTIK Energia Szabadegyetemen

2011. november 25., péntek
Lakóépületek energiafelhasználása a TTIK Energia Szabadegyetemen

Az SZTE TTIK Energia Szabadegyetemének következő előadása az energetikai beruházások az SZTE-n, a köz- és lakóépületek energiafelhasználásával foglalkozik.

Rovó István

, az SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese tartja az SZTE TTIK Energia Szabadegyetemének következő előadását november 25-én délután fél háromkor. Az előadó részletesen ismerteti a Szegedi Tudományegyetem energiagazdálkodásával kapcsolatos fejlesztéseket. Szó lesz többek között korszerű gépészeti megoldásokról (pl. modern kazánházak felépítése), a Klinikapark épületeiben lévő felügyeleti rendszerekről, valamint a "Zöldegyetem" program célkitűzéseinek való megfelelésről (napkollektorok, napelemek és hőkutak alkalmazása a TIK, a Rektori Hivatal, és a Mérnöki Kar új épülete esetében; elektromos áramtermelés). Az előadó emellett beszél majd egy sokakat érintő kérdésről, a lakóépületekben zajló energiafelhasználásról; többek között olyan témákat is érintve, mint a hőszigetelés vagy a passzív házak. Az előadást délután fél háromkor hallgathatjuk meg az SZTE Béke épületének Kiss Árpád tantermében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.