Közélet

Idén kétmilliót gyűjtöttek az erdélyi gyermekeknek

Idén kétmilliót gyűjtöttek az erdélyi gyermekeknek

2011. november 13., vasárnap
Idén kétmilliót gyűjtöttek az erdélyi gyermekeknek

Kétmillió forint gyűlt össze a szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére az idei szeretetnapokon Győrött.

A jótékonysági programot a Győri Püspökség ez évben már kilencedik alkalommal rendezte meg. A közel egy évtized alatt összesen 39 millió forinttal támogatta a püspökség a Szent Ferenc Alapítvány erdélyi gyermekmentő misszióját.

Böjte Csaba

ferences rendi szerzetes közel húsz éve indította el a gyermekmentő missziót Erdélyben - mondta

J. Kovács Andrea

, a püspökség sajtóreferense az MTI-nek. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már hatvanegy helyszínen, köztük Gyulafehérváron és Torockón, Szovátán és Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2100-nál több nehézsorsú gyermeket gondoznak. Ezt a tevékenységet támogatja a győri szeretetnapok minden résztvevője. Az idei programot a korábbi évekhez hasonlóan segítették a győri vendéglősök, cukrászatok, civil egyesületek és magánszemélyek. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól 700 ezer forintot nyert az idei rendezvényre pályázat útján a Győri Egyházmegye. Győr városa pedig 300 ezer forinttal járult hozzá az ez évi kiadásokhoz. Az idei adományt a napokban adták át Böjte Csabának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.