Közélet

Hende: összetartozást jelent az állampolgársági eskü

Hende: összetartozást jelent az állampolgársági eskü

2011. november 27., vasárnap
Hende: összetartozást jelent az állampolgársági eskü

A magyar nemzet összetartozásának bizonysága a magyar állampolgársági eskütétel, illetve annak a jele, hogy kiválóak a román-magyar kapcsolatok - jelentette ki Erdélyben Hende Csaba magyar honvédelmi miniszter.

A tárcavezető székelyföldi magánlátogatáson vett részt, amely alkalmából mintegy száz székelyföldi hagyományőrző huszár és hozzátartozóik letették a magyar állampolgársági esküt. A tárcavezető vasárnap az MTI-nek telefonon elmondta: az ünnepélyes eseményen kifejtette, hogy az állampolgársági eskü a magyar nemzet összetartozásának bizonysága, de jelzi azt is, hogy kiválóak a román-magyar kapcsolatok. Hozzátette: helyesen felismert közös érdekeken alapszik Románia és Magyarország stratégiai szövetsége. Az állampolgári esküt a Szentegyházi Hagyományőrző Huszáregyesület tagjai és hozzátartozóik tették le, akik vasárnap a Székelyudvarhely melletti településen ünnepséget is szerveztek. Ezen

Hende Csabán

kívül részt vett

Szőcs Géza

kulturális államtitkár is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.