Közélet

Hende: Hatékonyabb katonai nemzetbiztonsági szolgálat jöhet létre

Hende: Hatékonyabb katonai nemzetbiztonsági szolgálat jöhet létre

2011. november 8., kedd
Hende: Hatékonyabb katonai nemzetbiztonsági szolgálat jöhet létre

A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok összevonásával kisebb, hatékonyabb szolgálat jön létre, amely jobb és gyorsabb információáramlást tesz lehetővé - mondta a honvédelmi miniszter a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok összevonásával kapcsolatos módosítások tárgyalása során elmondott expozéjában, az Országgyűlés keddi ülésén.

Hende Csaba

hangsúlyozta: az összevonással, amely által egységessé válik a katonai hírszerzés és elhárítás, összesen 217 fővel csökken a két hivatal létszáma, és várhatóan csökkennek a dologi kiadások vagy a használt objektumok száma. A miniszter rámutatott, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény módosítása sarkalatos törvényt, így kétharmados parlamenti támogatást igényel. Hende Csaba expozéjában elmondta: munkatársait azzal bízta meg, hogy egyedül a szolgálat érdekeit figyelemmel tartva készítsék el az integrált szolgálat kialakítását. Ennek köszönhetően az új hivatalban jobban biztosítható majd a felderítő és az elhárító tevékenység egységes katonai vezetése. Mivel az eddig elkülönülten működő Katonai Felderítő Hivatal és a Katonai Biztonsági Hivatal tudása kiegészíti egymást, együttes munkájuk által eredményesebben biztosítható a külföldön szolgálatot tejesítő katonai kontingensek munkája - mondta a miniszter. A tárcavezető szavai szerint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat néven létrejövő új hivatal kevesebb vezetőt foglalkoztat majd, amely költségtakarékosabb működést tesz lehetővé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.