Közélet

Hamarosan ünnepi díszbe öltözik Szeged

Hamarosan ünnepi díszbe öltözik Szeged

2011. november 12., szombat
Hamarosan ünnepi díszbe öltözik Szeged

Már elkezdték felszerelni az ünnepi díszkivilágítást Szegeden, s várhatóan már a hónap végén karácsonyi díszbe öltözik a belváros a régi híddal együtt, illetve több városrész is.

Még legalább három hétig tartanak a szerelési munkálatok, így leghamarabb november végén gyulladhatnak fel az ünnepi fények – tájékoztatott

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a díszek igen sérülékenyek, részben ezért tart körülbelül egy hónapig felszerelésük. Villamos felsővezetékek közelében például csak éjjel dolgozhatnak, a rendszert ugyanis áramtalanítani kell. A város közvilágítási rendszerére pedig csak érintésvédelmi felülvizsgálat után kapcsolják a díszvilágítást. A Tisza Lajos körutat és a Kárász utcát már felékesítették. A körúton ismét gyönyörködhet mindenki a jégcsap formájú díszek futófényében, melyről bátran kijelenthetjük, hogy a szegediek kedvence. „Ötmillió forint értékben sikerült fejlesztenünk is, így a régi hídon új díszek emelik majd az ünnep hangulatát” – emelte ki Makrai László. Az ügyvezetőtől megtudtuk azt is, hogy az izzók zömét már energiatakarékosra cserélték.

Szeged költségvetésében körülbelül 50 millió forint szerepel díszkivilágításra. Ezt az összeget természetesen nem csupán a karácsonyi ünnepi fényekre fordítják, hiszen számos városképi jelentőségű épület egész esztendőben fényárban úszik esténkén. Ilyen például a dóm, az egyetem egyes épületei, vagy például az Anna fürdő. Makrai László portálunknak elmondta, vannak városrészek, ahol a lakosság ragaszkodik bizonyos karácsonyi díszítő elemekhez, így azokon a területeken nem cserélik a díszeket, de lehetőségeikhez mérten megpróbálnak mindig fejleszteni. Természetesen nem csak a belváros öltözik ünnepi ruhába, hanem Szőreg, Dorozsma és Tápé is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.