Közélet

Filmmel, színdarabbal emlékeznek '56-ra + VIDEÓ

Filmmel, színdarabbal emlékeznek '56-ra + VIDEÓ

2011. november 2., szerda
Filmmel, színdarabbal emlékeznek '56-ra + VIDEÓ

Koszorúzással, emlékműsorral és filmvetítéssel tiszteleg az 1956-os forradalom 55. évfordulója előtt Csongrád Megye Önkormányzata és a Rendezvényház Nonprofit Kft. közös megemlékezésében, november 4-én.

Délután négy órakor a Rákóczi téren kezdődik a megemlékezés, ahol

Magyar Anna

országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke mond köszöntőt, majd

Zakar Péter

történész idézi fel beszédében 1956 szellemiségét, mondanivalóját. A beszédet követően megkoszorúzzák

Nagy Imre

szobrát. Öt órától a Magyar Pieta 1956 szobránál folytatódik az esemény, ahol

Koltay Gábor

A magyarok vére - Hommage a 1956 című színpadi játékát tekinthetjük meg, mely a Kormorán zenei kíséretével repít vissza a forradalom idejébe. A színpadi játék versek, levél és prózarészletek, korabeli hangfelvételek, filmbejátszások és egyéb dokumentumok felhasználásával az ’56-os magyarság hősiességét, reményeit, életérzését fogalmazza meg. A műsort követően a Dómban emlékező szentmisét tart

Kiss-Rigó László

szeged-csanádi püspök az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékére. Fél nyolctól a belvárosi moziban megnézhetjük Koltay Gábor másik, e témához köthető filmjét, A szabadság ára című mozit is. A vetítésen a rendező mellett a főszereplő

Duray Miklós

is jelen lesz, aki személyesen is átélte 1956 eseményeit. A szervezők kérik, hogy a megemlékezésre mindenki hozzon magával egy gyertyát vagy egy szál virágot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.