Közélet

Civil Városi Unió: Nem hiteles a „kvázi” alpolgármester

Civil Városi Unió: Nem hiteles a „kvázi” alpolgármester

2011. november 28., hétfő
Civil Városi Unió: Nem hiteles a „kvázi” alpolgármester

Szentgyörgyi Pál (MSZP) a pénteki közgyűlésen megpróbálta megkérdőjelezni a CVU tevékenységét, tényadatait – a formáció reagál: milyen formáció színeiben is szerzett mandátumot a korábbi alpolgármester?

A Civil Városi Unió hétfői közleményét olvashatják.

Közgyűlés után

A november 25-i közgyűlésen

Szentgyörgyi Pál

volt gazdasági alpolgármester megpróbálta hiteltelennek beállítani a Civil Városi Unió tevékenységét, amikor megkérdőjelezte az önkormányzati cégek fizetési kötelezettségeiről összeállított adataink pontosságát. Ahogyan lassan egy évtizede teszi, mindig egy-egy kiragadott, egymással legtöbbször össze nem hasonlítható adatot használ, gondosan csúsztatva, és ügyelve arra, hogy a közvélemény még véletlenül se érthesse, és ellenőrizhesse azok valóságtartalmát. Most például összeállításunkból az IKV fizetési kötelezettségeként szereplő 845 milliós adatot tüntette fel valótlanként, persze gondosan elhallgatva azt, hogy az említett táblázatban jeleztük: adat hiányában a megfelelő soron a 2010. 12. 31-i adatot használtuk. Meglehetősen beszédes, hogy a CVU által az utóbbi időben nyilvánosságra hozott közel száz adatból sem a polgármesteri hivatal, sem Szentgyörgyi egyet sem tartott cáfolatra érdemesnek, talán azért, mert ezek a számok a saját anyagaikból származnak, csak közérthető formában. Emlékeztetőül a táblázat:

Ez a kis intermezzo jól példázza az azóta is kvázi gazdasági alpolgármesterként tevékenykedő Szentgyörgyi hitelességét. Másik felvetésére, mely szerint „nem tudni kik állnak a CVU mögött”, szeretnénk felhívni az illető urat arra, hogy emlékezzen vissza, 2010-ben milyen formáció tagjaként jutott a közgyűlésbe. Akkor ki itt az álcivil?

Civil Városi Unió

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.