Közélet

Seres: a Civil Mozgalom szószóló kíván lenni

Seres: a Civil Mozgalom szószóló kíván lenni

2011. október 22., szombat
Seres: a Civil Mozgalom szószóló kíván lenni

A Civil Mozgalom szószóló kíván lenni, de ehhez tudni kell, mit akarnak az emberek – mondta Seres Mária az általa alapított mozgalom szombati országos találkozóján, Budapesten.

Seres Mária

szerint ki kell menni az emberek közé, figyelmeztetni kell őket arra, hogy a természeti erőforrásaink végesek, hogy nem az ember van a gazdaságért, hanem épp fordítva: szükség van a fogyasztási szokások változására, ennek hiányában bizonytalanná válhatnak az élelmezési körülmények, harc indulhat a termőföldekért, népvándorlás következhet, és középtávon összeomolhatnak a pénzpiacok. Szerinte bár a helyzet nem túl rózsás, de optimistán, tervekkel tele kell folytatniuk a megkezdett munkát. Az országos találkozón – amelyen mintegy ötvenen vettek részt – Seres Mária azt mondta: az, ami ma Magyarországon zajlik antidemokratikus. A kormányt bírálva azt mondta: hiába bír egy párt többséggel, nem hiheti azt, hogy kontroll nélkül megtehet bármit. Seres Mária hangsúlyozta, hogy összefogásra van szükség, szerinte csak így lehet visszaadni az emberek hitét, kedvét, s csak így lehet kijelölni azt az utat, ami a következő éveket meghatározza. A mozgalom elmúlt egy évét értékelve Seres Mária kiemelte, hogy a múlt évi önkormányzati választásokon ötödik erőként jelentek meg annak ellenére, hogy ehhez külső segítséget nem kaptak, s milliárdos költségvetésük sem volt, ahogy egyes pártoknak. Összegzésében többször bírálta az országos sajtót, hogy nem biztosított számukra megjelenési lehetőséget. Szerinte a pénztelenséggel és – megfogalmazása szerint – a "hírtelenséggel" továbbra is harcolniuk kell. Beszélt arról is, hogy nem azokat várják, akik az egyéni érvényesülésüket keresik, mert a mozgalmon belül mindannyian a közösségért dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.