Közélet

Schmitt: a parlagfű-mentesítés össztársadalmi érdek

Schmitt: a parlagfű-mentesítés össztársadalmi érdek

2011. október 11., kedd
Schmitt: a parlagfű-mentesítés össztársadalmi érdek

Schmitt Pál szerint a parlagfű-mentesítés pártoktól függetlenül össztársadalmi érdek, és teljes körű összefogást igényel - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) keddi közleményében, amelyet azután adtak ki, hogy az államfő fogadta Oláh Lajos parlamenti képviselőt (MSZP), az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának alelnökét.

Az ellenzéki politikus tájékoztatta az államfőt a parlagfű-mentesítés helyzetéről. Elhangzott, hogy Magyarországon 1,5-2 millió ember érzékeny a parlagfűre, ezért a mentesítésre fordított összeg már rövid időn belül többszörösen megtérülne. Oláh Lajos kérte a köztársasági elnök közbenjárását annak érdekében, hogy a média foglalkozzon többet ezzel az üggyel, különösen abban az időszakban, amikor a pollenszórás miatti riasztás magas fokozatú - áll a közleményben. A képviselő azon aggodalmát is kifejezte, hogy a jövő évi költségvetésben a parlagfű-mentesítésre előirányzott összeg nincs arányban a veszély nagyságával. A köztársasági elnök ugyanakkor kifejtette véleményét, miszerint az új célzott közmunkaprogram már rövid távon is érzékelhető eredményeket fog hozni - derül ki a közleményből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.