Közélet

Készülnek a magyar-grúz szerződések

Készülnek a magyar-grúz szerződések

2011. október 3., hétfő
Készülnek a magyar-grúz szerződések

Jövő augusztusra aláírásra készek lehetnek a tervezett magyar-grúz szerződések, amelyekről hétfőn tárgyalt Budapesten a grúz belügyminisztériumi delegáció Ivane Mirabisvili miniszter vezetésével - közölte Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn, a találkozó után.

Mint elmondta, a magyar-grúz tárgyalások célja a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése. A mostani megbeszélésen egyebek mellett azokat a korrupcióellenes döntéseket tekintették át, amelyek országaikban segítik a rendőrök munkáját.

Pintér Sándor

közlése szerint tárgyaltak továbbá a közös rendőri képzések lehetőségeiről, illetve az európai uniós elvárásoknak megfelelően a kábítószer-ellenes küzdelemről, valamint az illegális migráció visszaszorításának lehetőségeiről. A fenti témákban különböző "megállapodás-tervezeteket cseréltek", amelyekből reményeik szerint jövő augusztusra aláírásra kész szerződések lehetnek - mutatott rá.

Ivane Mirabisvili

közölte: megbeszélésükön számba vették a két ország belügyminisztériumai, illetve a két állam közötti együttműködési lehetőségeket. Megfogalmazása szerint "Magyarország az egyik olyan ország, amelyik tényleg segíti Grúzia integrációját az európai közösségbe". Hozzátette: a kapcsolatok minden területén szeretnének az európai család tagjává válni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.