Közélet

Jobbik: ezermilliárddal nőtt az államadósság

Jobbik: ezermilliárddal nőtt az államadósság

2011. október 30., vasárnap
Jobbik: ezermilliárddal nőtt az államadósság

A Jobbik szerint a "kormányzati sikerpropaganda" ellenére az elmúlt egy évben ezermilliárd forintot meghaladó mértékben nőtt a magyar államadósság.

Volner János

, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a kormány sorozatos gazdaságpolitikai "baklövései" és szakszerűtlen intézkedései miatt a magyar gazdaság talpra állásában sem a magyar lakosság, sem a hazai vállalkozói szektor, sem pedig a magyar költségvetés hiányát megfinanszírozó nemzetközi befektetők nem bíznak. Közölték, arra szólítják fel a kormányt, hogy fejezze be a - szerintük - neoliberális, megszorításokon alapuló "matolcsysta" gazdaságpolitikát, és haladéktalanul kezdje meg a magyar államadósság újratárgyalását. Úgy látják, az államadósság megszorításokkal történő kezelésének kudarcos kísérlete és a leggazdagabbak támogatása helyett ésszerű, a hazai termelést ösztönző gazdaságpolitikára és az államadósság azonnali újratárgyalására van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.