Közélet

„Vasutasfelmérés” a készülő munka törvénykönyvről + FOTÓK

„Vasutasfelmérés” a készülő munka törvénykönyvről  + FOTÓK

2011. október 17., hétfő
„Vasutasfelmérés” a készülő munka törvénykönyvről  + FOTÓK

A munka törvénykönyvében tervezett változások miatt szervezett a Vasutasok Szakszervezete egy közvélemény-kutatást, melynek eredményeit Szegeden is értékelték a szakszervezet régiós vezetői.

Az ország egész területén, 24 helyszínen tájékoztatták a szervezet tagjai az új munka törvénykönyvébe tervezett változásokról, amely szerintük negatívan érintheti majd a dolgozókat. A szakszervezet a Sonda Ipsosszal is készíttetett felmérést, amely megmutatta, hogy az emberek többsége elvárná a kormánytól, hogy egyeztessen a szakszervezetekkel a változásokkal kapcsolatban. A felmérés kitért arra is, hogy ha népszavazást tartanának e kérdésben, akkor a megkérdezettek 84%-a elmenne szavazni. „A szakszervezet ’A munkavállalók asztala’ néven indított kampányt még szeptember 26-30. között, s a régiónkban közel 500 ember írta alá füzetünket rövid kommentárral. Az emberek többsége a műszakpótlékot érintő változásokat, a munkavállalók kártérítési felelősségét és a szakszervezeti jogosítványok csökkentését bírálta” – mondta el portálunknak

Sebők Tamás

, a szakszervezet területi képviselője, aki hozzátette, hogy ha a kormány nem fog e változások kapcsán érdemben egyeztetni velük, akkor a nyomásgyakorlásnak más eszközeit is felhasználják, mint például az utcai demonstráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.