Közélet

Buszbaleset a Tisza Lajos körúti „falnál” + FOTÓK

Buszbaleset a Tisza Lajos körúti „falnál” + FOTÓK

2011. október 24., hétfő
Buszbaleset a Tisza Lajos körúti „falnál” + FOTÓK

Hétfő délután ismét szegedi autóbusz volt a szenvedő alanya egy balesetnek. A Tisza Volán helyijáratos járműve a Tisza Lajos körút parkolóház előtti szakaszán – a „szegedi falként” elhíresült forgalomterelő elemek után nem sokkal – egy furgonnal ütközött. Vélhetően a kikanyarodó buszt a délutáni csúcsforgalomban érte utol a másik jármű.

A kiérkező két rendőrségi gépkocsi és a sérült járművek majd’ fél óráig borzolták az arra közlekedők idegeit. Az amúgysem kis forgalomban ezúttal újra bebizonyosodott, milyen remek ötlet volt a betonelemek kihelyezése. A feltorlódott járművek – köztük számos troli, villamospótló és autóbusz – a betonelemek miatt egyáltalán nem tudta kikerülni a helyszínelést végzőket. Ugyanakkor a Honvéd tér felől szinte lehetetlen vállalkozás volt a Dugonics tér irányába kikanyarodni. Voltak olyan percek is, amikor mind a négy sávban álltak a gépjárművek, még szerencse, hogy ezidő alatt egyetlen mentőnek sem kellett sérültet-beteget a klinikára szállítania.

Miért van még mindig ott a fal?

Az, hogy a beton terelőelemek már kint vannak, nem képezheti vita tárgyát, az viszont inkább, hogy hasonló esetekben akár tragédia is történhet, hiszen többes ütközésnél a sérült gépkocsikból a menekülés is lehetetlen a fal miatt, a mentők-tűzoltók pedig egyáltalán nem tudják megközelíteni a sérülteket. Ahogy

korábbi cikkünk

is beszámolt róla, a forgalomtechnikában New Jersey-ként ismert terelőelemeket el fogják távolítani, erre azonban még jó ideig várni kell. Reméljük, addig nem történik semiféle tragédia, bár ahogy a hétfő délutáni események mutatják, ezúttal nem sokon múlott. Persze a hírhedt Berlini falat azért hamarabb elbontották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.