Közélet

Az online hírszolgáltatás kézművesei + FOTÓK

Az online hírszolgáltatás kézművesei + FOTÓK

2011. október 3., hétfő
Az online hírszolgáltatás kézművesei + FOTÓK
Száz százalékig magyar, minőségi, gyors, lokálpatrióta, a helyi igényeket maradéktalanul kielégítő, és mindez az interneten. Hogy miről van szó? A REGON-csoport hírportáljairól, melyek már nyolc megyében szolgálják a vidéki lakosok online igényeit. A hétvégén Kecskeméten találkoztak a tagok.A zalakarosi megalakulás óta – melyben a SZEGEDma.hu is részt vett – alig telt el egy év, és máris komoly előrelépéseket tudnak felmutatni a Magyar Tulajdonú Független Hírportálok tagjai. A REGON-csoportra keresztelt formáció eddig főleg a szakmai együttműködés területén kép- és híranyagok cseréivel, valamint néhány közös marketingkampánnyal hívta fel magára a figyelmet. A kecskeméti második konferenciájukon döntés született arról is, hogy a hatékonyabb együttműködés érdekében szervezeti formában folytatják tovább a munkát.

Magyar hírcentrumok Szombathelytől Pécsig

„Nagyon hasznos volt ez a kétnapos tanácskozás, melynek a Három Gúnár hotel adott otthont. A kimondottan baráti és jó hangulatú beszélgetések mellett napirendi pontokba szedve tárgyaltunk a jövőnkről. Minden egyes portál képviselője más-más témakörben fejtette ki gondolatait. Az első napon egészen éjfélig tartott a megbeszélés, melynek gyümölcsét végül is másnap délelőtt arathattuk le” – értékelte a szakmai szimpóziumot Bonifert Gábor, hírportálunk kiadóigazgatója. Az ügyvezető szerint azért unikális ez az együttműködés, mert – ahogy fogalmazott – ezzel az összefogással az online piacon is egyre nagyobb erőt tudnak felmutatni a magyar alapítású, helyi szerkesztőségek, melyek minden egyes megtermelt forintjuk után itthon fizetik be az adót, és magyar családokat tartanak el. „Igazi online kézművesek vagyunk a nagy multinacionális, külföldi tőkét szolgáló kiadók szomszédságában, akiknek épp a helyi értékek szeretete, ismerete, minőségi hírszolgáltatása adja meg az értékét. És bizony mindannyiunk közös tapasztalata, hogy az online újságírásban, hírszolgáltatásban egyre inkább megkerülhetetlenek vagyunk. Együttműködésünk alapján az információkat már másodpercek alatt tudjuk szállítani Szombathelytől Debrecenen át egészen Pécsig” – így Bonifert Gábor, aki a tanácskozás eredményéről annyit mondott, hogy sok mindenről született döntés, természetesen nem minden publikus. Annyit azonban elárult, hogy egy olyan összefogás bontakozik ki, ami a maga nemében egyedülálló a magyar online hírszolgáltatásban. Szervezeti formává alakul hamarosan a REGON-csoport, és a marketing területén is lerakták egy újabb kampányt alapköveit. A REGON-csoport tagjai: alon.hu (Szombathely), Hírös.index.hu (Kecskemét), Cívishír.hu (Debrecen), Nyírséghír.hu (Nyíregyháza), SZEGEDma.hu (Szeged), SomogyTV.hu (Kaposvár), Pécsi Újság.hu (Pécs), Kesport (Kecskemét), Vehir.hu (Veszprém).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.