Közélet

Schmitt Pál táviratban fejezte ki részvétét

Schmitt Pál táviratban fejezte ki részvétét

2011. szeptember 8., csütörtök
Schmitt Pál táviratban fejezte ki részvétét

Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön táviratban fejezte ki részvétét Dmitrij Medvegyev orosz elnöknek és Alexander Zsukovnak, az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének a Lokomotiv Jaroszlavl orosz jégkorongcsapatot szállító repülőgép katasztrófája miatt.

Kiss Norbert

, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője az MTI-nek elmondta: a magyar államfő megdöbbenésének és szomorúságának adott hangot, továbbá kiemelte, hogy a világ sportolói és a nagy olimpiai család is bajnokokat, példaképeket veszített el a tragédiában. A Moszkvától 250 kilométerre északra fekvő Jaroszlavl mellett 43-an vesztették életüket szerdán, miután felszállás közben lezuhant a Lokomotiv Jaroszlavl orosz jégkorongcsapatot szállító Jak-42-es típusú utasszállító repülőgép. A balesetet ketten élték túl - egy utaskísérő és a hokicsapat egyik orosz játékosa -, de állapotuk továbbra is súlyos.

Dmitrij Medvegyev

a baleset aprólékos kivizsgálását követelte csütörtökön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.