Közélet

Önkormányzati parkolóhelyeket szabadítana fel a Jobbik (FRISSÍTVE)

Önkormányzati parkolóhelyeket szabadítana fel a Jobbik (FRISSÍTVE)

2011. szeptember 23., péntek
Önkormányzati parkolóhelyeket szabadítana fel a Jobbik (FRISSÍTVE)

Racionaliználni kell a belvárosban a parkolási rendszert – vallja a Jobbik. A párt önkormányzati képviselője ezirányú előterjesztését a szeptember 30-i városi közgyűlés fogja tárgyalni.

Keresztúri Farkas Csaba

javaslata szerint a Fekete Sas és a Kiss Ernő utcákban összesen 27 önkormányzati parkolóhelyet lehetne felszabadítani a lakosság számára, oly módon, hogy például a hivatali dolgozók részére az Arany János utcai parkolóházban biztosítanának parkolási lehetőséget. A polgármesteri hivatal mögötti Fekete Sas utcában jelenleg 26 parkoló van fenntartva az önkormányzat számára, melyek száma 19-re módosul az átfestések után, amit jogszabályi változások miatt kell elvégezni. A Kiss Ernő utcában pedig 8 parkolóhelyet érint a Keresztúri javaslata. Barta Sándor, a párt szegedi alelnöke, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tagja, pénteki sajtótájékoztatóján leszögezte, nem céljuk növelni az autósforgalmat, de a lakosságnak és a belvárosi üzletekhez érkezőknek egyaránt jó lenne, ha meg tudnának állni a városközpontban. Ráadásul ez bevételt is hozna a városnak, hozzávetőleg 10 millió forintot.

2011-re a belvárosban 551 lakossági parkolóbérlet lett kiadva a 759 helyre. A parkolási rendszer felülvizsgálata már csak azért is sürgős, mert a Dugonics és környékének felújítása után hozzávetőleg 100 parkolóhely szűnik meg. „Teljesen elmaradt a parkolóhelyek fejlesztése a városban az elmúlt években, nem hoztak létre újakat vagy csak nagyon keveset. Ezért szükséges az, hogy elkezdjük azt a folyamatot, melynek segítségével biztosítani lehet a parkolás igények kielégítését” – hangsúlyozta Barta. A továbbiakban a Jobbik a kijelölt rakodási területek felülvizsgálatát is szükségesnek tartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.