Közélet

Olimpiai futónap a Tisza partján

Olimpiai futónap a Tisza partján

2011. szeptember 15., csütörtök
Olimpiai futónap a Tisza partján

Szeptember 17-én, szombaton a „napfény városának” belvárosában rendezi a Budapest Sportiroda-BSI a 6. K&H olimpiai futónapot. Az esemény idén új helyszínről, a Széchenyi térről rajtol majd 10 órakor, és a cél is itt lesz.

A 3,2 kilométeres távot bárki teljesítheti, az eddigi években számos babakocsis kisgyerek és unokával futó nagyszülő is ott volt a rajtnál. Az iskolák között mozgósítási versenyt rendeznek, hogy sportolásra ösztönözzék a diákokat. Az indulók az verseny emblémájával ellátott kék pólót kapják nevezéskor. A futók

Szöginé Ménesi Mariann

, a helyi Mozgásterápia Centrum edzője által vezénylet bemelegítés után a Horváth Mihály utca - Arany János utca - Stefánia utca útvonalon érnek le a Tisza partjára, ahol egészen az Árvízi Emlékműig haladnak, majd elkanyarodnak a Tisza Lajos körútra, ahonnan az Aradi vértanúk térnél fordulnak a cél felé a Jókai utca - Árpád tér - Kárász utca útvonalon. A K&H olimpiai futónapok sorozata áprilisban Dunaújvárosban kezdődött, majd májusban Kecskeméten és Veszprémben folytatódott. A sorozat a szegedi futás követően másnap Kaposvárott zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.