Közélet

Nem tárgyal tovább a kormányfő a rendőrökkel a szolgálati nyugdíjról

Nem tárgyal tovább a kormányfő a rendőrökkel a szolgálati nyugdíjról

2011. szeptember 6., kedd
Nem tárgyal tovább a kormányfő a rendőrökkel a szolgálati nyugdíjról

Nem tárgyal a továbbiakban a kormányfő a rendvédelmisekkel a szolgálati nyugdíjjal és a szolgálati törvénnyel kapcsolatban - írta keddi számában a Népszava Szijjártó Péter szóvivő levelére hivatkozva.

A szóvivő a rendvédelmi dolgozók érdekképviseletei fóruma vezetőjének,

Powell Pálnak

azt írta: „Miniszterelnök úr világossá tette, hogy a kormány meghozta a nyugdíjrendszer biztonságba helyezéséhez szükséges döntéseket, és hogy közös célunk a rendvédelmi dolgozók jobb, méltóbb munka- és életkörülményeinek megteremtése, valamint az ehhez szükséges életpályamodell kialakítása”. A lap szerint

Szijjártó

leveléből kiderül, hogy

Pintér Sándor

belügyminiszter „több körben is részletes tárgyalásokat folytatott a képviseletekkel, és ezek alapján a vonatkozó jogszabálytervezetek benyújtásra kerülnek majd a kormány elé”. „Kérem, kövessék továbbra is figyelemmel a hivatásos állománnyal kapcsolatos jogalkotói munkát” – írta a szóvivő. A Független Rendőrszakszervezet válaszában azt írta Szijjártónak: „figyelmünk nem lankad, és az ősszel is minden törvényes eszközt igénybe fogunk venni a hivatásos állomány szerzett jogainak védelmében.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.