Közélet

Móravárosi napok tárlatmegnyitóval és orgonahangversennyel + FOTÓK

Móravárosi napok tárlatmegnyitóval és orgonahangversennyel + FOTÓK

2011. szeptember 10., szombat
Móravárosi napok tárlatmegnyitóval és orgonahangversennyel + FOTÓK

Két móravárosi képzőművész kiállításának megnyitójával kezdődött el az I. Móravárosi Napok. Zombori László és László Anna közös tárlatán közel száz helyi polgár vett részt.

A körzet önkormányzati képviselője,

Nógrádi Tibor

először köszöntötte a legidősebb móravárosit,

Nyolcas Boldizsárt

, aki 98 éves. A képviselőtől egy bort kapott ajándékba, amit majd a 100. születésnapi ünnepségen közösen isznak meg – jelentette ki a politikus.”A Jóisten tartson meg mindenkit egészségben” – fordult a megnyitón részt vevő közel száz móravárosi felé Boldizsár bácsi. A családias hangulatú megnyitón a körzet parlamenti képviselője,

Nógrádi Zoltán

is beszédet mondott. Őt követte

Tandi Lajos

, a Szeged folyóirat főszerkesztőjének méltatása, aki a két művész munkáihoz kapcsolódóan beszélt többek között a sokszínűségről, mely az egész város karakterét festi meg. A megnyitóval hivatalosan is elkezdődtek az I. Móravárosi Napok, ahol szombat este 19 órai kezdettel orgonahangversenyt hallhatnak a móravárosi templomban. Vasárnap pedig a 10 órai keresztszentelést követően az Élhető Szegedért Egyesület szervezésében egy hangulatos, színes programokkal teli családi napon szórakozhatnak a résztvevők a Kálvária domb mellett.

Programok

Szombat

19.00: Orgonahangverseny a móravárosi templomban Bottkáné Égető Mária és vendégeinek fellépésével

Vasárnap

10.00: Ünnepélyes keresztszentelés (Balogh József plébános) 11.00: Mórahalmi fúvószenekar, szentmihályi néptánccsoport fellépése 12.00: Majsai fúvósok komolyzenei válogatása 13.00: Palatinus Ákos citerazenekarának műsora 14.00: Jógagyakorlás a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület vezetésével 14.30: Hastánccsoport tánctanítással 15.00: Zumba örömtánc-bemutató, Hypnology Dance Crew High School Musical részletek, szegedi középiskolások bemutatója 16.00: Hypnology Dance Crew divattánc-showműsora 17.00: Retrock Egyesület koncertje, a 70-es, 80-as évek zenéje

Egész napos programok:

kisállat simogatás, hagyományőrző történelmi bemutató, tollaslabda bemutató, arcfestés, ügyességi versenyek, jóga a gyerekeknek, mandalaszínezés, kézművesvásár, cserkész kalandsátor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.